Feelgood Haptonomie organiseert donderdag 25 januari een inloopavond in haar praktijk aan de Waterloop 6 in Delft. Aanmelden hiervoor is gewenst.
Feelgood Haptonomie organiseert donderdag 25 januari een inloopavond in haar praktijk aan de Waterloop 6 in Delft. Aanmelden hiervoor is gewenst.

Voel je beter met Feel Good Haptonomie

DELFT – Haptonomie helpt tegen allerlei klachten waar de mens maar wat graag vanaf wil. Maar onbekend maakt onbemind. Daarom organiseert Feel Good Haptonomie donderdag 25 januari 2018 een inloopavond, van 19.00 uur tot 21.00.

"Iedereen is welkom om langs te komen en kennis te maken", vertelt haptotherapeut en (sport)masseur Luise van Luik. "Ik geef dan demonstraties, bezoekers mogen vragen stellen en ervaren wat ik als haptotherapeut doe." Een uitleg is altijd nuttig, maar juist door haptonomie te ervaren, ontdek je al gauw wat het doet. En wat het precies doet? Het gaat over contact met jezelf en het contact met de ander, legt Luise uit. Haptonomie helpt verder om bepaalde patronen, die door de jaren heen in slijpen, te doorbreken. Een behandeling begint altijd met een gesprek, waarbij de hulpvraag wordt onderzocht. "Later bespreken we situaties die zich hebben voorgedaan in de tussenliggende periode." Daarna volgt een oefening. Luise maakt bij de oefeningen vaak gebruik van grote ballen waar de cliënten bijvoorbeeld op mogen zitten. Door te observeren hoe ze dit doen, kan ze al een hoop opmerken. Door haar hand op de blote rug van de cliënt te leggen, krijgt ze informatie. "Als ze mij voelen, voelen ze snel ook zichzelf. Ik ben het middel om daar bij te helpen."

Voor wie is haptonomie zinvol? "Eigenlijk voor iedereen die niet goed in zijn vel zit", antwoordt Luise. "Voor mensen die te druk in hun hoofd of onrustig zijn of pijn klachten hebben. Verder komen hier veel mensen met klachten als overspannenheid, burn-out, depressies en angsten." Gemiddeld zijn 14 behandelingen, met extremen van 3 tot meer dan 30, genoeg om van klachten af te komen. Naast de gebruikelijke behandelingen is Feel Good Haptonomie vorig jaar ook begonnen met een beweeggroep, die met elkaar gaat wandelen, joggen en oefeningen doet. "Ook op die manier kan ik mensen helpen om meer in hun lichaam te komen en het hoofd wat tot rust te laten komen." Zie voor meer info www.feelgoodhaptonomie.nl, bel naar 06-46415264 of mail naar fghaptonomie@gmail.com.

Meer berichten