Trompper Optiek aan de Burgwal: ook voor de mooiste goggles voor de wintersport.
Trompper Optiek aan de Burgwal: ook voor de mooiste goggles voor de wintersport.

Je wilt het niet...

Algemeen

We horen er niemand meer over, maar we hadden wèl sneeuw afgelopen december! En zoals altijd gaat dat gepaard met gladheid, files, ander overlast.

Maar óók met gezelligheid, haardvuurtje, stamppot, sjaal, muts én handschoenen. Dat is voor sommigen onder ons het teken om alvast te kijken of 'de spullen' nog staan waar je ze ooit eens had neergezet. Zó vaak gebruik je ze niet! En dat is het moment waarop de 'Hollander' in ons zegt: 'Dat moet nog wel kunnen…' Of: 'Dat scheelt, hoef ik die niet meer te kopen…'
Het zegt natuurlijk niets over goed onderhouden spullen, maar volledig up-to-date zijn is ècht wat anders! "Ik heb het hier over 'onze wintersportuitrusting", zegt Maarten van Woerden van Trompper Optiek aan de Burgwal. "Het mag duidelijk zijn dat het voor slechts weinigen is weggelegd om elk wintersportuitje of –vakantie met een compleet nieuwe outfit naar buiten te komen." Lachend: "Al zouden wij winkeliers dat natuurlijk wel graag zien! Dus staan we voor onze spullen en kijken wat nog kan én wat niet… en passen daar onze behoeftes op aan. Dus we denken aan álles en we checken of het allemaal mee kan. We zijn er klaar voor! Al gaat er achter in ons hoofd altijd een klein lichtje branden dat aangeeft 'of we niets vergeten zijn'. Maar dat lijkt op zo'n dashboardlampje wat eigenlijk niet weet waar het voor is. Negeren dus! Instappen! Je bent de straat nog niet uit of er wordt zachtjes vanaf de achterbank gevraagd of de cv wel op zuinig staat en of het licht in de badkamer wel uit is, de achterdeur op slot. Niemand is daar het laatst geweest! Kortom, vakantie! De reis gaat voortvarend en je komt moe maar voldaan op het vakantieadres aan. Je neemt even je rust, want alleen dwazen schieten direct de piste op. En je doet de koffer open om daarna iedereen de schrik op het lijf te jagen door je goggle op maar óók af te zetten. Blijkt de foamrand nog op je gezicht te zitten… En dus past je bril er niet meer in. En het sneeuwt. En dus zie je niet goed..."
"Je wilt het niet! Wat willen we dan wèl? Iedereen kent of herkent het bovenstaande stukje. Het liefst bij een ander. En we weten eigenlijk allemaal dat je zicht tijdens álles wat je doet het belangrijkste is! Je staat voor een dilemma: zorg ik dat het helemaal oké is of neem ik de gok?"
Bij Trompper Optiek gaan ze voor het eerste. En wel om te volgende reden: Goed zicht zorgt sowieso voor een betere concentratie tijdens hetgeen dat je doet. Of dat nou op de latten is, in de auto, gewoon thuis of buiten. Goede glazen reduceren de vermoeidheid van de ogen. Optimaal gebruik makend van de pasvorm en flexibiliteit zorgt dit voor veiligheid en een goede bescherming. En als er sterkte nodig is, zijn er tal van mogelijkheden om dit comfortabel in te passen, direct of met een insert. Of met extra contrast óf meekleurend… Trompper Optiek heeft op de Burgwal alle voorbeelden in huis om het te laten zien! "Laat je verrassen, maar wèl op de goeie manier", besluit Maarten van Woerden. Meer weten? Kom langs of check www.trompper-optiek.nl.