<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Bekendste Delftenaar 2017 Aad van der Hoeven reikte de bronzen Hugo woensdagmiddag uit aan de Bekendste Delftenaar 2017: Marja van Bijsterveldt.
Bekendste Delftenaar 2017 Aad van der Hoeven reikte de bronzen Hugo woensdagmiddag uit aan de Bekendste Delftenaar 2017: Marja van Bijsterveldt.

'Ik vind het eer, maar zie het ook als stimulans'

DELFT - Bekendste Delftenaar 2016 Aad van der Hoeven reikte woensdagmiddag de Bronzen Hugo uit aan zijn opvolger, burgemeester Marja van Bijsterveldt, de Bekendste Delftenaar van 2017.

Nadat het grote nieuws op de voorpagina van de krant Delft op Zondag van 31 december had gestaan, kreeg de burgemeester vele felicitaties. "Mensen wensten me een gelukkig nieuwjaar èn feliciteerden me meteen", reageert Van Bijsterveldt. "Zo werd het een vrolijke start van het nieuwe jaar."

'Een eer'
Ze vindt het 'een eer' dat de Delftenaren massaal haar naam invulden op het digitale stembiljet. "Afgelopen anderhalf jaar ben ik op veel plekken in de stad op bezoek geweest, heb veel mensen en ook de stad Delft leren kennen. Ik heb de veelzijdigheid van Delft gezien, die is overal zichtbaar aanwezig. Het is een voorrecht om deze gemeente en haar inwoners te mogen representeren. Dat ik nu word verkozen tot Bekendste Delftenaar, is een huldeblijk aan wat er allemaal in de stad gebeurt. Want daardoor mag ik op al die verschillende plekken komen en dáár is mijn zichtbaarheid aan gekoppeld. Ik word bijzonder vaak uitgenodigd. Ik kan helaas niet overal ja op zeggen. Maar gelukkig heb ik nog een aantal jaren om op al die verzoeken in te gaan."

Vrijwilliger
Zoals de burgemeester al eerder in Delft op Zondag aangaf had ze de eer ook graag aan een burger toebedeeld. Een echte vrijwilliger die zich belangeloos voor z'n medemens inzet. Gelukkig, zo constateerde ze, staan er alsnog veel Delftenaren in de lijst die wat voor de ander doen. "Bijna allemaal zijn ze op de een of andere manier verbonden met de Delftse gemeenschap. Dat heeft alles met aandacht voor de samenleving te maken. En dat is goed, want in deze tijd van snelle ontwikkelingen dreigt vluchtigheid èchte aandacht voor elkaar te verdringen."
Marja van Bijsterveldt vindt het een eer 'De Bekendste' te zijn. "Maar ik zie het ook als stimulans. Want het is tegelijkertijd ook een opdracht. Maar dat is ook het mooie, het schept verwachtingen en die wil ik ook waarmaken. Ik vind deze verkiezing een mooi fenomeen."

'Waardig opvolger'
Aad van der Hoeven stemde zelf op kunstenares Kerdy van Vuuren, maar kan zich helemaal vinden in het feit dat Marja van Bijsterveldt hem opvolgt. "Ze is een waardig opvolger. Ik heb de burgemeester al meerdere keren ontmoeten", zegt de Delftse bierhistoricus. "Ze is echt een burgemeester voor de stad, ze komt overal en de mensen waarderen dat." En om zijn opvolger met de winst de feliciteren had Van der Hoeven de nieuwste creatie van Bierhistorie Delft, een flesje Delfts scheepsbier meegenomen. Plus een uitnodiging voor een bierhistorische rondwandeling voor twee personen, zodat de burgemeester straks ook haar bierhistorie kent.
Daarna mocht Van der Hoeven de bronzen Hugo uitreiken. "Mooi dat het een beeldje van Hugo de Groot, de grondlegger van het volkenrecht, is", zei Van Bijsterveldt. "En mijn complimenten aan kunstenares Loes van der Holst, die dit beeld ontworpen heeft. We gaan 'm een mooi plekje geven."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>