Afbeelding

De Kunstenaars van Kadmium #25

Algemeen

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 25, met Jacqueline Louter. 

Naam: Jacqueline Louter
Discipline: beeldende kunst, fotografie
Atelier: Bacinol gebouw, Hooikade 13, 2627 AB Delft
Website: www.jaxpix.nl
Email: info@jaxpix.nl
Facebookpagina: www.facebook.com/jaxpix

"Ik ben beeldend kunstenaar en fotograaf, afgestudeerd in 2011 aan de Fotoacademie", vertelt ze. "Sindsdien heb ik jaarlijks meerdere exposities en doe ik mee aan kunst- en atelierroutes. In het Bacinol gebouw in Delft heb ik mijn atelier/studio. Ik ben deelnemend kunstenaar van zowel Kadmium Delft als de Haagse Kunstkring. Recent exposeerde ik bij Galerie Sehnsucht in Rotterdam, een nieuwe hotspot voor fine art fotografie."

Portetfotografie als kunst
"In de symbiose van kunst en fotografie voel ik me thuis. Ik maak graag portretfoto's in mijn studio. Ik hou ervan samen met degene die ik portretteer te zoeken naar de juiste uitstraling en te experimenteren met het 'maken' van licht. Het is altijd weer mooi als alles samenvalt en resulteert in een treffend portret."

Nieuwe wegen
"In mijn 2D werk, 3D objecten en installaties is fotografisch beeld het uitgangspunt. 3D werk bouw ik vaak op uit houten constructies, bespannen met geprinte en soms ook bewerkte stof. Mijn installaties bevatten fotografisch werk en zelfgebouwde elementen die nodig zijn om het concept uit te werken. Vorig jaar maakte ik ook een aantal 'site specific' werken, zoals bijvoorbeeld Trompe l'oeil voor Kunstroute Denneweg in Den Haag en Veronicastrum Virginicum Album geëxposeerd tijdens De Verbeelding in Pijnacker. Ook dit jaar hoop ik weer nieuwe wegen in te slaan!"

Meer weten? Check www.kadmium.nl/kunstenaars/

Afbeelding