<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Marketingmanager Jelle Koop is in zijn familie de derde generatie die actief is binnen is het bedrijf, dat ruim zeventig jaar geleden door zijn opa Fried is opgericht.
Marketingmanager Jelle Koop is in zijn familie de derde generatie die actief is binnen is het bedrijf, dat ruim zeventig jaar geleden door zijn opa Fried is opgericht.

Benfried hoopt dat komend jaar weer minstens zo mooi wordt als het vorige

DEN HOORN - Bij Benfried kijken ze tevreden terug op het afgelopen jaar. En hopelijk wordt het jaar 2018 minstens zo mooi. De vooruitzichten zijn in elk geval goed.

Jelle Koop is de derde generatie binnen deze Hoornse specialist voor de professionele (glas)tuinbouw, die ook particulieren veel te bieden heeft.
Benfried werd ruim zeventig jaar geleden opgericht door zijn opa Fried, die het bedrijf oprichtte met zijn compagnon – u raadt het al – Ben. Het bedrijf begon aan de Dijkshoornseweg, maar opereert nu alweer zo'n drie decennia aan de huidige locatie, aan de Hooipolderweg.


Nieuwbouwwoningen
In deze omgeving zijn afgelopen jaren heel wat nieuwbouwwoningen verrezen. "Dat hebben we hier wel gemerkt", vertelt Jelle Koop, de 30-jarige marketingmanager van Benfried. "Veel van die bewoners kwamen naar ons voor de spullen voor hun tuin."
Die heeft Benfried genoeg. Van kunstgras tot echt gras(zaad) en van blokhutten tot tuintegels. "We merken wel een trend dat mensen tegenwoordig steeds meer kiezen voor duurzame materialen, zoals douglas-hout. Op het gebied van sierbestrating zijn de keramiektegels populair. Dat komt omdat ze kleur- en krasvast zijn, onderhoudsvrij zijn en er gewoon fraai uitzien. Bovendien kun je deze tegels in je woonkamer èn in je tuin leggen. Zo wordt je tuin echt een verlengstuk van je woning."
En ook dat wordt steeds meer een trend. Dus kwamen veel woningbezitters naar Benfried voor tuinverfraaiingen als een terrasoverkapping, een loungeset of een buiten keukenmeubel. Ook tuinschermen zijn hier verkrijgbaar. Alles dus om van je tuintje een plek te maken waar het heerlijk toeven is.

Trends
Jelle Koop verwacht dat deze trends zich het komende kalenderjaar voortzetten. "Nog meer zal de nadruk lukken op de onderhoudsvriendelijke tuin. En wij hebben daar alles voor in huis. Zo hebben we hele duurzame houtsoorten zoals kastanjehout of douglas-hout, maar ook meerdere soorten kunstgras."
Kies je voor een tuin waar iets meer werk in zit, dan heeft Benfried daar eveneens van alles voor in huis. In de winkel zijn talloze soorten potgrond, tuinaarde en bemesting te vinden. Ook de afdeling tuingereedschap is omvangrijk. Niet vreemd dat ook veel hoveniers uit de regio voor dit alles naar Benfried komen. En die hoveniers, daar heeft Benfried goede contacten mee. "Dus als mensen leuke ideeën voor hun tuin hebben, kunnen we hen doorverwijzen naar één van de hoveniers die geschikt is voor deze klus", zegt Jelle Koop.

Nieuwe weg
Bijzonder – ook voor Benfried – is de nieuwe weg die straks pal langs het bedrijf loopt en de Reinier de Graafweg met de rijksweg A4 verbindt. In 2018 gaat deze weg open. Voor de realisatie van die weg moet Benfried een stukje grond afstaan, maar krijgt het er een iets groter stuk grond voor terug. De showroom op het buitenterrein, die nu nog 450 vierkante meter groot is, wordt opnieuw ingericht en telt straks ruim 500 vierkante meter tuinplezier. "En natuurlijk grijpen we deze mogelijkheid aan om het buitenterrein nog mooier, sfeervoller en overzichtelijker te maken", zegt Koop. Hij verwacht dat de nieuwe weg Benfried ook nieuwe kansen biedt. "We zijn straks bijvoorbeeld nog beter bereikbaar vanuit Delft."

Hetzelfde
Bij en rondom Benfried verandert komend jaar dus het één en ander. Sommige zaken blijven hier altijd hetzelfde. "Zoals onze snelle service, onze goede vakkennis en de uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding", noemt Jelle Koop enkele voorbeelden. "Omdat we een groothandel zijn kunnen we scherpe prijzen hanteren voor professionele producten van hoge kwaliteit. En dat zal hier nooit veranderen. Verder zijn we een open bedrijf. Voor de professionele tuinbouwsector, maar ook voor de particulier en de hovenier. Al die verschillende groepen helpen we graag met goede adviezen."
Het team van Benfried telt zo'n zestig medewerkers en kent nauwelijks verloop. "Voor onze klanten zijn onze medewerkers vertrouwde gezichten. Dat stellen ze op prijs. We hebben hier bovendien geen ingewikkelde organisatiestructuur. Dat was al zo in de tijd van mijn opa en dat is nog steeds het geval. Je wordt bij ons niet vier keer doorverbonden tot je de juiste persoon te pakken hebben."

Geslaagd
Wanneer is het jaar 2018 voor Benfried geslaagd? "Als we weer net zoveel tevreden klanten hebben als in 2017 – of het liefst natuurlijk nog iets meer", antwoordt Jelle Koop. "Verder hopen we weer veel leuke en nieuwe projecten te kunnen verkopen en goed samen te werken met de hoveniers en particulieren die bij ons komen voor een tuin. Het is en blijft altijd weer fijn om achteraf van hen te horen dat ze goed geholpen. Dat vind ik ook niet meer dan logisch dat we dat doen en de tijd nemen om ze rustig en goed te adviseren. Die samenwerking met hoveniers en particulieren is hartstikke leuk. Als dat ook in 2018 weer zo is, dan is het jaar wat mij betreft geslaagd."

Benfried b.v.
Hooipolderweg 1, Den Hoorn
T. 015 - 256 93 56
E.info@benfried.com
W. www.benfried.com


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>