<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Joris Kleinveld hoopt in 2018 een mooie samenwerking met Werkse! aan te gaan, maar was ook vorig jaar al fan van Werkse!
Joris Kleinveld hoopt in 2018 een mooie samenwerking met Werkse! aan te gaan, maar was ook vorig jaar al fan van Werkse!

Joris Kleinveld van VNO-NCW Delft is fan van Werkse!

DELFT – Werkse! lanceerde eind vorig jaar een mooie campagne waarin met beelden van fans van Werkse! en eigen medewerkers werd benadrukt hoe breed deze organisatie actief is. Ook Joris Kleinveld, voorzitter van VNO-NCW Delft, werkte mee aan die campagne.

Kleinveld is absoluut een fan van Werkse!, vertelt hij. "Omdat ik denk dat zij uitstekend in staat de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen", legt Kleinveld uit. "Dat doen ze door de krachten te bundelen. Doe je dat niet, dan krijg je zoiets niet voor elkaar." Hij vindt het belangrijk ook deze groep werknemers kansen op de arbeidsmarkt te bieden. "Als mensen werken en iets zinvols doen dan is dat uiteindelijk altijd goed voor hen en voor hun eigenwaarde, omdat ze een bijdrage leveren. Heel belangrijk. En Werkse! kan dat voor elkaar boksen. Zowel intern als extern."

Joris Kleinveld houdt het niet alleen bij loftuitingen. Integendeel. Ook binnen zijn eigen bedrijf Auxilium is hij bezig met een project waarin hij graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betrekt. Het idee is het Real Testing. In softwareland is het testen van producten te vaak een ondergeschoven kindje. Testen is duur en het is niet altijd verstandig als de programmeur zelf zijn eigen product test. "De doelgroep van Werkse! gebruikt ook social media en smartphones. Ze kunnen ideaal nieuwe systemen voor internet en telefoons testen. Zij kijken er heel anders tegenaan dan programmeurs. Stel dat we een online systeem ontwikkelen om een parkeervergunning aan te vragen. Dan kan iemand van Werkse! mooi testen hoe dat werkt. Waar lopen ze tegenaan? Wat kan beter? Ik heb hierover al met meerdere klanten gesproken en iedereen, ook Werkse! zelf, is enthousiast. En ook daarom ben ik fan van Werkse! Er wordt echt meegedacht over hoe je samen iets moois kunt bereiken." De pilot voor dit project, waarvan Kleinveld hoopt dat het op veel meer plekken zal worden uitgerold, begint binnenkort al.

Joris Kleinveld merkt op dat ondernemers in Delft en de regio afgelopen jaar nog kampten met enige naweeën van de crisis. "Die komen nu pas uit de boeken. Ik verwacht dat veel bedrijven komend jaar een zonnig jaar tegemoet gaan. Veel bedrijven worden gerund door ondernemers met een hart voor de stad en de mensen die er wonen. Dus verwacht ik dat ze zich in 2018 nog meer van hun sociale kant zullen laten zien. Delft heeft een betrokken ondernemersland. Verder hoop ik dat iedereen eind 2018 zal terugkijken en dan denkt: Ik heb er wat moois van gemaakt."

Meer weten over Werkse!? Kijk dan op www.werkse.nl.

Werkse! viert in 2018 een jubileumjaar. Dit jaar wordt stilgestaan bij 90 jaar uitvoering van de sociale werkvoorziening in Delft.

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>