De nieuwe Nissan Leaf, voordeliger dan zijn voorganger.
De nieuwe Nissan Leaf, voordeliger dan zijn voorganger.

Voorsprong voor Leaf door grotere batterij en intelligente systemen

Algemeen

Alle prijzen van de nieuwe Nissan Leaf 40 kWh zijn inmiddels bekend. De prijzen voor deze volledig elektrische personenauto beginnen bij 33.990 euro. Dan heb je de Leaf 40 kWh in de Visia-uitvoering.

De nieuwe generatie Leaf is hiermee voordeliger dan zijn voorganger bij de introductie in 2011.
De nieuwste uitvoering van de Leaf was eerder dit jaar. Nederland is qua aantallen pre-orders de nummer twee van Europa. Er is dus veel belangstelling voor de introductie-versie in ons land. In de Benelux zijn in totaal 1.500 pre-orders genoteerd.
Wat is er speciaal aan de Nissan Leaf 40 kWh. Dat is in eerste instantie, de naam zegt het al, de 40 kWh-batterij, met een NEDC-bereik van 378 kilometer. Verder is opvallend het slimme e-Pedal. Eén pedaal slechts voor starten, wegrijden, remmen en stoppen. Dit maakt het rijden in druk verkeer heel wat relaxter.
Deze nieuwste uitvoering heeft ook de primeur van rij-ondersteuning volgens het Pro-Pilot principe en automatisch parkeren volgens ProPilot Park. De nieuwe Leaf is dus het eerste model in Nederland met deze technologieën.
De combinatie van een grotere batterij, meer gebruiksmogelijkheden en intelligente systemen zet de tweede generatie Leaf op een voorsprong.
Het model is gebouwd met als bagage de ervaringen van 3,7 miljard elektrische kilometers, gereden door 290.000 Nissans Leaf. Wereldwijd is Nissan de grootste fabrikant van volledig elektrische auto's.
De verschillende uitvoeringen van de nieuwe Nissan Leaf 40 kWh zijn per direct te bestellen. De levering van nieuwe orders begint in april. Particuliere kopers krijgen bij een nieuwe Leaf 40 kWh naar keuze een wallbox om de auto thuis op te kunnen laden of een snellaadtegoed bij Fastned ter waarde van 1.210 euro. Behalve de Visia-uitvoering, zijn er de Acenta, N-Connecta en Tekna.

Zeeuw & Zeeuw
www.zeeuwenzeeuw.nl