Aanpassingen van ex- (en in-)terieur van de Mitsubishi ASX.
Aanpassingen van ex- (en in-)terieur van de Mitsubishi ASX.

Kwaliteitsbeleving in nieuwe Mitsubishi ASX

Algemeen

Voor het modeljaar 2018 is de Mitsubishi ASX op allerlei punten gewijzigd. Aanpassingen van het in- en exterieur en uitbreiding van de technologie maken de compacte SUV nog aantrekkelijker. De prijzen beginnen bij 21.490 euro all-in rijklaar.

De uitstraling van de Mitsubishi ASX – waarvan sinds de lancering in 2010 wereldwijd al ruim 1,2 miljoen exemplaren zijn verkocht – werd vorig jaar versterkt met de introductie van de Dynamic Shield-grille. Nu oogt de ASX nog assertiever, dankzij de slanke chroomstrip tussen de koplampen en de nieuw ontworpen LED-dagrijverlichting in de voorbumper, met uitzondering van de ASX Entry.
De achterzijde wordt gekenmerkt door de nieuw ontworpen bumper en verchroomde strip boven de kentekenplaat. Tevens is de Mitsubishi ASX voor modeljaar 2018 leverbaar in de nieuwe, attractieve exterieurkleur 'Sterling Silver', die komt nog krachtiger en helderder over dan de vervangen kleur 'Cool Silver'.
De kwaliteitsbeleving in het interieur is verder verhoogd dankzij de toepassing van nieuwe 'soft touch' materialen rond de versnellingspook. En voor de kniebeschermers aan weerszijden van de console met contrasterend stiksel. De nieuwe armsteun en bekerhouders in de middenconsole zorgen voor extra comfort. Verder zijn alle uitvoeringen, ook weer met uitzondering van de ASX Entry voorzien van verbeterde geluidsisolatie.
De uitrusting van de meest luxe uitvoering Instyle is verder uitgebreid met nieuwe 'ComfortTec' synthetisch lederen stoelbekleding met rugleuning en zitvlak in suède-feel bekleding. De stoelen zijn afgewerkt met rood stikwerk, terwijl de deurpanelen zijn voorzien van lederen bekleding en zilveren decoratiepanelen. Verder is de veiligheidsuitrusting verrijkt met Forward Collision Mitigation en Lane Departure Warning.
Het aanbod van de Mitsubishi ASX is voor modeljaar 2018 zowel vereenvoudigd als verscherpt. De uitvoeringen Intense en Intense+ zijn komen te vervallen.
De uitvoeringen Entry met een prijs van 21.490 euro, Bright+ met een prijs van 23.990 euro en Instyle met een prijs van 29.490 euro zijn scherper geprijsd dan voorheen.
De all-in rijklaarprijs van de Connect Pro is 26.490 euro. Tevens is de ASX in Nederland niet meer beschikbaar met dieselmotor, maar uitsluitend leverbaar met de 1.6 Cleartec benzinemotor en handgeschakelde transmissie.

Preuninger Haagland
www.preuninger.nl

!