Sinds afgelopen maand bij Rataplan: de bouwhoek.
Sinds afgelopen maand bij Rataplan: de bouwhoek.

Bouwmaterialen krijgen een tweede leven bij kringloopwinkel RataPlan

lopende zaken

DELFT - Het assortiment van kringloopwinkel RataPlan is afgelopen maand uitgebreid met bouwmatarialen.

Naast meubels, kleding en kleingoed is nu ookeen gevarieerd aanbod tweedehands bouwmaterialen te vinden bij kringloopwinkel RataPlan Delft aan de Turbineweg 16a en RataPlan Den Haag aan de Laan van Waalhaven 213a. Niet alleen kleding of meubels verdienen de mogelijkheid op een tweede leven. Ook waardevolle restmaterialen uit de (bouw) industrie krijgen een nieuwe bestemming dankzij Buurman. Buurman is een bedrijf die faciliteert op het gebied van tweedehands bouwmaterialen. Wat ooit afval was krijgt een tweede leven.

Niet alleen de handige doe-het-zelver maar ook professionals kunnen terecht bij RataPlan voor de bouwmaterialen van Buurman. Het assortiment is gevarieerd en loopt uiteen van (sloop)hout tot isolatiemateriaal en elektriciteitskabels.
Kringloopwinkel RataPlan en Buurman dragen hun steentje bij aan een duurzame maatschappij. Beide bedrijven bevorderen zoveel mogelijk hergebruik van goederen en voorkomen daarmee verspilling.

Stichting RataPlan stopt niet bij alleen hergebruik van spullen maar maakt daarnaast werk van sociaal ondernemen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden gestimuleerd om aan het werk te gaan, waarbij de focus ligt op datgene waar iemand goed in is. De ervaring die zij bij RataPlan opdoen, helpt ze de stap te maken naar een betaalde baan.

Meer informatie: www.rataplan.nl en www.buurman.in.