Gewichtsconsulent Lonneke van Grootveld van praktijk Geweldig Gewicht geeft voeding en beweegadvies.
Gewichtsconsulent Lonneke van Grootveld van praktijk Geweldig Gewicht geeft voeding en beweegadvies. Foto: Justyna van Grootveld

Komend jaar wat kilo’s eraf? Praktijk Geweldig Gewicht geeft graag een zetje in de rug

Algemeen

De Kerst zit erop, het nieuwe jaar gaat bijna beginnen. Traditiegetrouw de tijd dat we ons voornemen wat kilo's kwijt te raken. Lonneke van Grootveld, eigenaar van de praktijk Geweldig Gewicht uit Delft, kan hierbij helpen. 

Ze begeleidt en adviseert mensen die graag gezonder willen leven en wat gewicht willen kwijtraken. Ze is aangesloten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De begeleiding wordt veelal gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. De nadruk ligt op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken. 

Persoonlijk advies 
"In mijn praktijk begeleid ik mensen met overgewicht naar een gezond gewicht", vertelt Lonneke van Grootveld. "Een goed afslankadvies staat niet in een boekje, het is áltijd een persoonlijk verhaal." Lonneke legt uit dat zij onder meer werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes. Ze legt de nadruk op gezond eten, voldoende beweging en werkt coachend richting gewenst eetgedrag. 

Vergoeding 
Een wonderdieet legt de gewichtsconsulent niet op. BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. "Je moet het in de regel ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer normaal gaan eten", weet Lonneke. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het devies. Daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij. De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (delen van) de kosten van de consulten bij Lonneke vergoeden.  

Een nieuw jaar met mooie aanbiedingen 
Lonneke heeft momenteel speciale aanbiedingen in haar praktijk.  Zo kost een basispakket met een intake en vier consulten nu maar 100 euro in plaats van 170 euro! De actie is nog in de hele maand januari geldig.

Meer informatie is te vinden op de website www.geweldig-gewicht.nl en telefonisch via 06 236 75 715.