De Markt is 7 januari het decor voor de Nieuwjaarsreceptie.
De Markt is 7 januari het decor voor de Nieuwjaarsreceptie.

Nieuwjaarsreceptie voor het eerst op de Markt

Algemeen

De vertrouwde nieuwjaarsreceptie van gemeente Delft wordt zondag 7 januari voor het eerst in samenwerking met alle Delftse ondernemers georganiseerd en in een nieuw verfrissend jasje gestoken.

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, die altijd in het stadhuis was, wordt nu voor de allereerste keer naar buiten verplaatst. "De insteek blijft gelijk aan afgelopen jaren, maar door het naar buiten te brengen willen we het toegankelijker maken voor de hele stad", vertellen organisatoren David Lansen - namens de Delftse ondernemers - en Guy Verbeek van evenementen- en communicatiebureau De Burgemeesters.

Het idee, met honderden Delftenaren borrelen op de Markt, terugblikken op afgelopen jaar en vooruitkijken naar 2018, ontstond een tijdje geleden. "We waren op zoek naar een sterke invulling en tegelijkertijd een goede afsluiter voor De Donkere Dagen van Delft: een nieuwjaarsborrel. We hebben het idee uitgewerkt en een voorstel gedaan. En toen? We ontvingen een enthousiaste reactie vanuit gemeente Delft en het Ondernemersfonds Delft. Dus kunnen we nu een eerste editie organiseren, samen met de hele stad", legt Guy Verbeek uit.

De historische Markt wordt omgetoverd tot een sfeervol ontmoetingsplein waar je met een drankje in de hand samen met politici, ondernemers en inwoners kan proosten op het nieuwe jaar. Ook kun je lekkere winterse gerechtjes halen. Traditiegetrouw zal burgemeester Marja van Bijsterveldt tijdens de nieuwjaarsborrel haar nieuwjaarstoespraak houden.

Voorafgaand aan het evenement kan worden genoten van de eerste koopzondag van het jaar, die extra feestelijk wordt gemaakt door Blue Sunday. Aanmelden voor het evenement en een gratis consumptie kan via www.nieuwjaarsborreldelft.nl. Per e-mail wordt enkele dagen voor het evenement een e-ticket verzonden waarmee je op de Markt een drinkbon kan ophalen. Deze kan ingewisseld worden voor bijvoorbeeld warme chocolademelk of glühwein. De inloop is vanaf 17.30 uur, de borrel eindigt om 19.00 uur.