Onder toeziend oog van de burgemeester stopten de leerlingen 5000 tulpenbollen in de grond.
Onder toeziend oog van de burgemeester stopten de leerlingen 5000 tulpenbollen in de grond.

Delft krijgt Tulpenplukveld

DELFT - Zo'n 200 leerlingen van de Max Havelaarschool waren vorige week druk in de weer met het planten van 5000 tulpenbollen in een leeg veld bij het Stadskantoor.

Machinaal werden hier bovendien nog eens 120.000 bollen geplant. Naar verwachting zijn de tulpen in de tweede helft van april volgroeid. Het veld verandert dan tijdelijk in een tulpenplukveld voor alle Delftenaren. Het initiatief voor die kleurrijke plan komt van de Delftse uitvinder en kunstenaar Simon Huiberts. Hij sprak recent met iemand van het Amsterdamse tulpenplukveld en raakte toen zo enthousiast, dat hij direct een bollenleverancier belde en hem vroeg om ook in Delft een plukveld te realiseren. "Het veld tussen het Stadskantoor en het Bolwerk vonden we de beste plek", vertelt Huiberts. "Het is een knooppunt van OV-reizigers, voetgangers, fietsers en automobilisten en daarmee een zeer drukbezochte en in het oog springende plek." Tussen de tulpen zijn ook veldbloemen gezaaid, zodat hier in het voorjaar een kleurrijk geheel ontstaat.
Simon Huiberts merkt op dat jarenlang is gebouwd in de Spoorzone. "We zijn als omwonenden blij met het resultaat en geven met dit veld Delftenaren symbolisch een bos tulpen. Iedereen mag na half april zelf een bosje komen plukken!". Simon Huiberts kreeg bij zijn actie veel hulp van zijn Delftse Service Club Kiwanis Delfs Blauw.

Meer berichten
 
CustomHtml_1