Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren de kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 21 december 1997. De krant opent met het nieuws dat er tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam vijf Delftse creaties meedingen naar de felbegeerde titel 'Lekkerste broodje van Nederland'.

B en W presenteert de Ontwikkelingsvisie 2025. Hierin staat beschreven hoe Delft er in 'de volgende eeuw' uitziet. Het betreft een strategie hoe Delft te ontwikkelen als kennisstad. Woningbouw zal na 2010 worden gerealiseerd in Harnaschpolder en op plekken die mogelijk worden zodra de trein ondergronds gaat. Omdat in de tussentijd weinig wordt gebouwd, daalt het Delftse inwoners aantal tussen 1998 en 2010 van 94.500 tot 89.750 personen, is de verwachting. Daarna zal het inwoneraantal weer opkrabbelen.

Een kilo varkensfiletrollade kostte 19 gulden 98, voor een kaartje van het nieuwjaarsbal van Goud van Oud moest 20 gulden worden neergelegd.