Rabarber brengt een toneelbewerking van Het Zwanenmeer.
Rabarber brengt een toneelbewerking van Het Zwanenmeer.

Rabarber speelt Het Zwanenmeer

cultuur

Theaterschool Rabarber speelt tijdens de kerstvakantie de eerste toneelbewerking van het ballet Het Zwanenmeer.

Van 26 december tot en met 5 januari is deze voorstelling te zien bij Theater aan het Spui in Den Haag. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar en gaat in première op Tweede Kerstdag.

Op zijn achttiende verjaardag voelt prins Siegfried er niets voor om volwassen te worden. Hij vlucht weg van huis en raakt verdwaald in een bos met een mysterieus meer. Er zwemmen oogverblindend mooie zwanen die klokslag middernacht heel even in meisjes veranderen. Op een van hen wordt hij verliefd, maar zij blijkt betoverd te zijn door een duistere tovenaar. Lukt het Siegfried om haar te bevrijden uit zijn macht? Is ware liefde sterker dan zwarte magie?

Het Zwanenmeer is vooral bekend als ballet met muziek van Tsjaikovski. Rabarber maakt hiervan de allereerste echte toneelbewerking. Een groots opgezette familievoorstelling in een gloednieuw jasje. Spannend, grappig, eigentijds, ontroerend, vol van fantasie en met betoverend mooie live muziek.

Aan deze voorstelling werken mee: zevenentwintig spelers, acht kleine ballerina's en een achtkoppig orkest. Het Zwanenmeer is te zien in Theater aan het Spui vanaf 26 december 2017 tot en met 5 januari 2018. De voorstellingen zijn elke dag om 13.00 uur en om 16.00 uur, behalve op december. Dan wordt gespeeld om 16.00 uur en om 19.00 uur. De première begint om 16.00 uur. Op 31 december en 1 januari zijn er geen voorstellingen.

De entree bedraagt 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor jeugd tot en met 18 jaar. Reserveren kan via de website www.rabarber.net of 0900-3456789.