Vergunninghouders kunnen voortaan, op het gebied van hun bezoekersregeling, meerdere opties kiezen.
Vergunninghouders kunnen voortaan, op het gebied van hun bezoekersregeling, meerdere opties kiezen.

B en W past parkeerbeleid op twee punten aan

Algemeen

Binnenkort worden twee maatregelen van kracht die voortkomen uit een eerder gehouden tussentijdse evaluatie van het parkeerbeleid. Bewoners en ondernemers in gebieden met gereguleerd parkeren kunnen gebruik maken van een nieuwe bezoekersregeling. En ondernemers in de schilgebieden mogen tot 21:00 uur van hun bedrijfsparkeervergunning gebruik maken. Om dit mogelijk te maken heeft het college deze week het zogenaamde Uitvoeringsbesluit gewijzigd.

De nieuwe bezoekersregeling biedt meer keuzevrijheid bij de aankoop van bezoekersuren en sluit daardoor beter aan bij de wensen van vergunninghouders. De huidige regeling houdt in dat jaarlijks een vast parkeertegoed kan worden gekocht van 408 uur. Uit de evaluatie kwam naar voren dat een deel van de gebruikers uren overhoudt, terwijl een ander deel graag meer uren zou willen kopen. De nieuwe bezoekersvergunning wordt onbeperkt geldig en biedt de mogelijkheid om bezoekersuren in blokken van 200 uur  te kopen tot een maximum van 600 uur per jaar. Houders van een bezoekersvergunning krijgen bericht van de gemeente wanneer de nieuwe bezoekersregeling voor hen ingaat.

Ook kwam uit de evaluatie naar voren dat bedrijven in de schilgebieden rond de binnenstad behoefte hebben om de mogelijkheid te hebben om tot 21:00 uur te parkeren in plaats van tot 18:00 uur. Zo sluit deze parkeervergunning beter aan bij de werktijden. Het college komt ook aan deze wens tegemoet. De regeling geldt met ingang van 1 januari 2018.