Onder de regioploegen zitten dit seizoen nog geen gedoodverfde kampioenskandidaten, al doen vooral RKDEO en ook Wippolder en Concordia (foto) het prima in de tweede klasse. (foto: Roel van Dorsten)
Onder de regioploegen zitten dit seizoen nog geen gedoodverfde kampioenskandidaten, al doen vooral RKDEO en ook Wippolder en Concordia (foto) het prima in de tweede klasse. (foto: Roel van Dorsten)

De pre-winterstop tussenbalans voor onze regioploegen

sport

DELFT - Als de weersomstandigheden niet opnieuw roet in het eten gooien, wordt dit weekend de laatste speelronde voor de winterstop gespeeld. Een mooi moment om de tussenbalans op te maken.

ZATERDAG
Nootdorp promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de hoofdklasse en doet het tot op heden niet slecht. In een poule met zestien ploegen bezetten de mannen van Dick Boereboom de elfde plaats, al is het gat met de nummer voorlaatst RVVH maar drie punten.
Vitesse Delft is tot op heden een stuk minder gelukkig. Dit seizoen werd in tien wedstrijden één keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Hierdoor bezetten de roodhemden de voorlaatste plaats op de ranglijst. De mannen van Peter Klomp mogen na de winterstop aan de bak en hebben in het verleden laten zien daar ook toe in staat te zijn.
In de derde klasse doet Schipluiden het stukken beter dan afgelopen jaar. Het gelijkspel tegen Monster van afgelopen weekend viel tegen, maar de zesde plaats is voorlopig keurig. In deze poule krabbelen de studenten van Ariston '80 weer iets omhoog. Na twee overwinningen op rij is de veertiende en laatste plaats geruild voor de elfde positie.
In de andere derde klasse bevindt DSVP, dat zich vorig jaar ternauwernood veilig speelde, zich op een tiende plaats, vlak boven de ploegen die aan het eind van de rit nacompetitie om handhaving moeten spelen.
In de vierde klasse vallen de regioploegen niet in positieve zin op. DVC, Oliveo en DHC bezetten respectievelijk de plekken negen, tien en elf. Concordia doet het iets beter met een zevende positie op de ranglijst.

ZONDAG
Hoofdklasser DHC zal in de tweede seizoenshelft aan de bak moeten. De mannen van Rob de Lange bevinden zich, na een goede start, op plek dertien van de zestien met slechts drie punten voorsprong op de hekkensluiter. Aan de andere kant is het gat met de nummer negen maar vier punten.
Delft en Den Hoorn spelen voor het eerst in de clubgeschiedenis in de eerste klasse en beleven daar nog niet heel veel plezier aan. Den Hoorn begon sterk, maar bevindt zich inmiddels op de voorlaatste plek. Vlak boven Delft overigens. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedraagt vijf punten.
In de tweede klasse doen de regioploegen het naar behoren. In poule 2D bezetten Wippolder en Concordia de vijfde en de zesde plaats. Het verschil met koploper Zwevers bedraagt respectievelijk zes en zeven punten. Oliveo bevindt zich op plaats acht. In 2C doet RKDEO het zelfs nog beter. De Nootdorpers verloren twee weken geleden ongelukkig bij VUC, maar bezetten desondanks de tweede plek op vier punten achterstand van koploper DSOV.
In de derde klasse is Taurus met de derde plek de hoogst genoteerde regioclub. Ook DHL kende een zeer goede start, maar enkele teleurstellende resultaten in de laatste weken zorgen ervoor dat de mannen van René Slegtenhorst nu de zesde plaats bezetten. Full Speed is terug te vinden op plaats negen, terwijl SEP, dat attractief voetbalt en vaker het net weet te vinden dan de meeste ploegen in de competitie, de dertiende en voorlaatste plek bezet.
Delfia van de nieuwe trainer Marcel Immers is in de vierde klasse terug te vinden op de zesde plek. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat het gat met de nummer vijf, Toofan, negen punten bedraagt. Naar beneden bedraagt het gat met de nummer voorlaatst slechts vijf punten.
Dit weekend staat de laatste competitie voor de winterstop gepland. Nootdorp en DHC spelen hun eerste competieiwedstrijd van 2018 in het weekend van 20 en 21 januari, terwijl de overige competities een week later beginnen. Tot dan!