Burgemeester van Bijsterveldt, hier op archiefbeeld in goed gezelschap haar man Antoine van Bijsterveldt (rechts) en Koningin Máxima (links) hoopt vooral dat de Bekendste Delftenaar 2017 een Delftenaar is die zich vrijwilliger inzet voor anderen.
Burgemeester van Bijsterveldt, hier op archiefbeeld in goed gezelschap haar man Antoine van Bijsterveldt (rechts) en Koningin Máxima (links) hoopt vooral dat de Bekendste Delftenaar 2017 een Delftenaar is die zich vrijwilliger inzet voor anderen. Foto: Koos Bommelé

Burgemeester hoopt dat een burger 'de Bekendste' wordt

Algemeen

DELFT – De Bekendste Delftenaar-verkiezing nadert het einde. Er kan nog ruim één week worden gestemd. Op woensdag 27 december sluiten de digitale stembussen.

Veel lezers van Delft op Zondag namen afgelopen weken al de moeite om een mailtje te sturen naar bekendstedelftenaar@delftopzondag.nl en te laten weten wie volgens hen de Bekendste Delftenaar 2017 moet worden.
Bijzonder aan de verkiezing is dat iedereen Delftenaar, volgens onze informatie zijn dat er inmiddels 101.381, genomineerd is voor deze verkiezing. En waar de ene lezer stemt op een Delftenaren die vooral nationaal bekend is, stemt een ander juist weer op een relatief 'onbekende' stadsgenoot zich zich op de achtergrond voor anderen inzet. En het is allemaal goed. Het zorgt elk jaar weer voor een gemêleerde Top 100 van Bekende Delftenaren.

Kanshebber
Wie de Bekendste Delftenaar 2017 wordt, wordt in de krant Delft op Zondag van 31 december bekend gemaakt. Velen zien de 'nieuwe' burgemeester Marja van Bijsterveldt als de grootste kanshebber. Ze moet erom lachen als we haar met deze veelgehoorde verwachting confronteren. "Ik hoop vooral dat de Bekendste Delftenaar 2017 een gewone burger wordt", haast Marja van Bijsterveldt zich te zeggen. "Een betrokken vrijwilliger die zich inzet voor z'n stad en de mensen in de stad."
Die zijn er volgens Van Bijsterveldt meer dan genoeg te vinden in Delft. En juist zij verdienen een stem, benadrukt de burgemeester. "Voor een vrijwilliger, die zich al jaren voor anderen inzet, kan zoiets een geweldige opsteker zijn. Ik hoop dus van harte dat het zo iemand wordt."

Marja van Bijsterveldt mag zich sinds het afgelopen zomer naast burgemeester van Delft ook officieel Delftenaar noemen, nadat ze vanuit Schipluiden naar Delft verhuisde. Ze betrok, vanwege haar belofte binnen een jaar in Delft te zullen wonen, een woning aan de Oostsingel. Volgende maand verhuist ze wederom, dit keer naar een koophuis aan de Oude Delft. Ze kijkt ernaar uit binnenkort in het hart van de stad te wonen. "Ik vind het een voorrecht burgemeester van zo'n geweldige stad te zijn. Het is niet moeilijk van Delft te houden", besluit ze.

Stemmen
Nog niet gestemd? Dit kan nog tot woensdag 27 december door een mailtje te sturen naar bekendstedelftenaar@delftopzondag.nl met daarin de naam van wie volgens u de Bekendste Delftenaar 2017 mag worden.