Alfa Romeo monteur Jan Willem van der Lubbe van Preuninger Haagland: Top Technician 2017.
Alfa Romeo monteur Jan Willem van der Lubbe van Preuninger Haagland: Top Technician 2017.

Brancheprijs voor Autotechnicus Jan Willem van der Lubbe van Preuninger Haagland

Algemeen

YPENBURG – Autobedrijf Preuninger heeft sinds afgelopen week een Top Technician in het midden. Jan Willem van der Lubbe van Preuninger Haagland is uitgeroepen tot Top Technician 2017 Alfa Romeo.

Het is de hoofdprijs van een competitie voor technisch specialisten van Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo en Jeep. De organisatie van deze jaarlijkse competitie is in handen van FCA Netherlands BV. Jan Willem is dit jaar de beste Alfa Romeo technicus van Nederland bevonden.
De techniek in de automotive-industrie ontwikkelt zich in rap tempo. Het stellen van de juiste diagnose vergt van autotechnici naast kennis ook inzicht, ervaring en discipline. FCA Netherlands BV hecht grote waarde aan opleidingen voor technici en technisch-specialisten van haar merkdealers. In dat kader wordt jaarlijks deze Top Technician competition georganiseerd.
Om als technisch-specialist gecertificeerd te worden en/of te blijven, worden er jaarlijks trainingen georganiseerd die worden afgesloten met een examen. Dit bestaat uit meerkeuze- en open vragen. "Ja en het blijkt dus dat ik die vragen het beste heb gemaakt", zegt de prijswinnaar zelf. "Hoewel er best wat pittige vragen tussen zaten."
Verder krijgen de deelnemers nog een aantal praktijksituaties waarbij zij met de juiste oplossingen moeten komen. "Dat houdt in, dat we een auto met een storing moeten bekijken en de storing moeten opsporen. Wat is er mis is moet worden vastgesteld en vervolgens worden opgelost."
Maar, vindt Van der Lubbe: klanten en onze organisatie vinden het vanzelfsprekend dat een monteur storingen feilloos vindt en oplost. "Maar ik ben heel blij met deze onderscheiding en zo´n uitverkiezing is goed voor het bedrijf."
In totaal hebben 128 deelnemers meegedaan, waarvan er zich uiteindelijk 38 wisten te plaatsen voor de finale op vrijdag 8 december. Daar werd bekend gemaakt dat Jan Willem van der Lubbe van Preuninger Haagland zich een jaar lang Top Technician Alfa Romeo mag noemen. "Ik ben al tien jaar werkzaam voor dit bedrijf en het bevalt nog steeds heel goed", aldus een glunderende Van der Lubbe.

Preuninger Haagland
Laan van Waalhaven 417
2497 GM Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 50
www.preuninger.nl