Afbeelding

Huis te koop wordt u aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen



DELFT – Marjan Hoeksema woont al ruim tien jaar in dit fraaie karakteristieke herenhuis uit de jaren dertig in de gewilde buurt Hof van Delft.

Ze woonde eerst dorps in het midden van het land. De keuze voor de Randstad was een bewuste. "Maar dan wel in het wat rustiger gedeelte", zegt ze. "Delft vond ik een leuk alternatief, zo tussen de grote steden."
In Delft woon je in een wat gemixter omgeving, volgens Marjan. Ze noemt het een soort mini-Amsterdam. "En met deze woning in de Hof van Delft hebben we het helemaal getroffen", zegt ze. "Het huis staat op een heel mooie locatie, in de voormalige Ministersbuurt en je bent binnen vijf minuten in de binnenstad."
Toen Marjan en haar twee kinderen hier gingen wonen is het huis eerst helemaal strak getrokken. Nadat alle elektra was vervangen in deze woning uit 1939, zijn alle muren en de plafonds aangepakt."
Als je van buiten naar het huis kijkt, dan verwacht je echt niet dat het van binnen zo ruim is. Dat is de mening van Marjan, die de beschikking heeft over een woonkamer en vijf slaapkamers. "En op de zolderruimte is ook nog eens een extra kamer te realiseren", aldus Marjan. "Voor mij is het huis nu echter een beetje tè groot geworden. De kinderen zijn uitgevlogen en in verband met hun studie zal ik ze de komende twee jaar niet veel zien. Voor mij alleen is de woning nu echt veel te groot, want hier zou wel een gezin met drie of vier kinderen kunnen wonen."
De woning heeft een fraaie entree met de originele voordeur aan de zijkant van de woning. Een royale hal leidt naar de L-vormige woonkamer, die oorspronkelijk en-suite was. De totale afmetingen zijn 45 vierkante meter en er is nog wel sprake van een voor- en achtergedeelte. De kamer heeft een parketvloer, net als de rest van de woning, en er is een gezellige open haard. Openslaande deuren bieden toegang tot de zonnige achtertuin, die in totaal 8.00 bij 5.19 meter is.
Er is een nette, gesloten keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Via de hoge ramen in de aangebouwde serre, kan er veel extra daglicht naar binnen schijnen. Er is een bijkeuken met veel kastruimte, waar de wasmachine en droger staan opgesteld. Aansluitend is er een praktische berging. "We hebben hier echt super leuk en met heel veel plezier gewoond", zegt ze. "Maar het is gewoon niet meer passend. Ik ga nu tijdelijk bij mijn vriend inwonen en daarna zijn we weer van plan om richting de bossen te verhuizen. We weten nog niet precies waar dat zal zijn."
Op de eerste verdieping zijn er twee royale slaapkamers, waarvan de eerste openslaande deuren heeft naar een gevelbreed balkon. Daarnaast is er een grote badkamer, voorzien van een aparte douche, een ligbad, een tweede toilet en een dubbele wastafel. "En dan hebben we op de tweede verdieping nog drie goede slaapkamers en er is nog een grote zolder", zegt ze.
Via de vlizotrap is die zolder met een hoge nok te bereiken. De zolder heeft een Velux dakraam. De zolder heeft een opstelplaats voor de CV-combiketel (Nefit met bouwjaar 2000).
"En het allergrootste voordeel is wel, dat je hier altijd je auto kwijt kan, want er is een eigen oprit", gaat ze verder. "Bovendien zijn er bushaltes bij de Thorbecke- en Van Houtenstraat en is de tramhalte ook zo te bereiken. Je bent dus ook zo bij Delft CS."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding