Afbeelding

Lichtjesavond en muziek; ook in het Reinier de Graaf Gasthuis

Algemeen

Tijdens Lichtjesavond zong dameskoor Cantiamo Delft kerstliedjes in de centrale hal van het Reinier de Graaf Gasthuis. Net als op de Grote Markt in Delft werden volgens traditie eerst de lichtjes in de kerstboom aangestoken. Daarna woonden ruim 50 patiënten, bezoekers en geïnteresseerden het zangconcert bij. Het koor, bestaande uit 40 vrouwen, wilde graag optreden voor de patiënten om hen een hart onder de riem te steken.

Sharon de Groot van Cantiamo: "We vonden het een mooi gebaar om patiënten en hun familieleden een sfeervolle avond te bezorgen. Zeker als je in de kerstperiode in het ziekenhuis ligt, kun je wel wat afleiding gebruiken."

Marjan IJkema, fondsenwerver van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf organiseert regelmatig concerten voor patiënten. IJkema: "Muziek leidt af en dan vergeet je even dat je ziek bent. Daarom waren we ook blij verrast door het aanbod van Cantiamo om hier te komen zingen. De patiënten hebben genoten en het koor heeft hen een prachtige avond bezorgd."