Belastingklantcontacten over naar Regionale Belasting Groep

Algemeen

Vanaf 1 januari 2018 verandert er iets voor inwoners en ondernemers in de klantcontacten over lokale belastingen, parkeren en grafrechten. Het college van Delft heeft met goedkeuring van de gemeenteraad ingestemd met een wijziging van de gemeenschappelijke regeling Regionale Belasting Groep (RBG). Met de RBG zijn goede afspraken gemaakt waar inwoners en ondernemers met welke vraag terecht kunnen.

Belastingvragen naar RBG
Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners en ondernemers van Delft met hun vragen over lokale belastingen alleen terecht bij de Regionale Belasting Groep (RBG). De gemeente draagt hiermee vrijwel alle belastingklantcontacten over aan de RBG. De gemeente blijft het belastingbeleid maken en de belastingtarieven vaststellen.

Parkeervragen naar ParkerenDelft
Daarnaast kunnen inwoners en ondernemers vanaf 1 januari 2018 met hun vragen over naheffingsaanslagen (parkeerboetes) en bezwaar tegen deze naheffingsaanslagen terecht bij ParkerenDelft en niet meer bij de RBG.  De RBG handelt nog wel de contacten en bezwaren af van parkeerovertredingen die vóór 1 januari 2018 zijn begaan. De gemeente heeft namelijk besloten om de parkeertaken over te dragen aan ParkerenDelft. De gemeente blijft het parkeerbeleid maken en de parkeertarieven vaststellen.

Grafrechten naar Laatste Eer
Verder kunnen inwoners van Delft vanaf 1 januari 2018 met hun vragen over grafrechten terecht bij De Laatste Eer. Dit komt voort uit de overdracht van het beheer van de begraafplaatsen van de gemeente aan De Laatste Eer.