De tijdelijke verkooplocatie aan de Donau 90 in Den Haag.
De tijdelijke verkooplocatie aan de Donau 90 in Den Haag.

Showroom Mercedes-Benz Dealer Bedrijven wegens metamorfose naar flagshipstore

autonieuws

DEN HAAG - Direct na de jaarwisseling is het zover, dan gaat de bouw van de eerste officiële Mercedes-Benz flagshipstore in Nederland van start.

Op de plek van de huidige vestiging van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in het Forepark in Den Haag verrijst in 2018 het nieuwe vlaggenschip: een experience center dat naadloos aansluit op wat Mercedes-Benz als premiummerk wil uitstralen met zijn producten en diensten. Om dat mogelijk te maken ondergaat de huidige vestiging aan Donau 42 een omvangrijke verbouwing. Afgelopen maandag werden de verkoopafdelingen van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven daarom naar een tijdelijk onderkomen elders op het Industrieterrein Forepark verhuisd.

Beleving
Het huidige pand wordt volledig gestript om vervolgens conform de meest duurzame en vooruitstrevende normen en eisen van Mercedes-Benz nieuw te worden opgebouwd. Beleving en fascinatie voor het merk zullen centraal staan in de nieuwe vestiging die als Mercedes-Benz flagshipstore een unieke positie in zal nemen in Nederland. In deze nieuwe vestiging zijn de fysieke en virtuele winkelvloer meer geïntegreerd en daarmee sluit de dienstverlening nog beter aan op de wensen van de klant. Daarnaast wordt het transparante gebouw, met als eyecatcher de grote showroom over de hele lengte aan de kant van de snelweg A4, ruim 30 procent groter om de huidige en toekomstige klantenkring nog beter van dienst te kunnen zijn.

Planning
De omvangrijke metamorfose van de huidige showroom naar het experience center neemt ongeveer een jaar in beslag. Tot die tijd kunnen de relaties van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven voor de verkoop van nieuwe en gebruikte auto's terecht in de tijdelijke showroom aan Donau 90. De werkplaatsen blijven gewoon geopend op de bestaande locatie aan de Donau 42 in Den Haag.
Zie voor meer informatie over Mercedes-Benz de website http://media.mercedes-benz.nl.