Bekendste Delftenaar 2016 Leo Quack reikt de prijs, een door Loes van der Holst ontworpen bronzen Hugo, uit aan zijn opvolger: Aad van der Hoeven. Aan wie mag Van der Hoeven deze prijs uitreiken? Mail de naam van uw Bekendste Delftenaar naar bekendstedelftenaar@delftopzondag.nl.
Bekendste Delftenaar 2016 Leo Quack reikt de prijs, een door Loes van der Holst ontworpen bronzen Hugo, uit aan zijn opvolger: Aad van der Hoeven. Aan wie mag Van der Hoeven deze prijs uitreiken? Mail de naam van uw Bekendste Delftenaar naar bekendstedelftenaar@delftopzondag.nl.

Bekendste Delftenaar 2016 Aad van der Hoeven stemt op Kerdy van Vuuren, maar verwacht Van Bijsverteldt als opvolger

Algemeen

DELFT – Het zat er al enkele jaren aan te komen. Rond de jaarwisseling van 2016/2017 kwam voor Aad van der Hoeven het moment waarvan hij hoopte dat het komen zou. Hij werd de Bekendste Delftenaar.

"Het was een hele leuke ervaring", blikt Aad van der Hoeven terug. "Nadat het op de voorpagina van Delft op Zondag had gestaan werd ik overspoeld met reacties. Veel mensen vonden het heel leuk dat ik gewonnen had. En toen er vorige week weer een artikel over de Bekendste Delftenaar-verkiezing in Delft op Zondag stond, spraken wederom meerdere mensen me erover aan."

Aad van der Hoeven werkte jarenlang voor C1000 en later voor Jumbo. Daarnaast had hij een grote hobby: het verzamelen van brouwerij-artikelen. Hij stortte zich steeds meer op de wondere wereld van het brouwen van bier. HIj ontdekte dat Delft ook een rijke bierhistorie heeft. Daar beet hij zich vervolgens als een pitbull in vast. Tien jaar terug richtte hij een eigen bedrijf op: Bierhistorie Delft. Doel hiervan is de rijke bierhistorie van de Prinsenstad bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht brengen. Daar slaagt hij heel aardig in. "En ook de Bekendste Delftenaar-verkiezing heeft ervoor gezorgd dat ik de Delftse bierhistorie weer wat bekender heb kunnen maken. Dat heeft me toch weer een paar leuke ordertjes opgeleverd en het zorgde ervoor dat ik voor enkele activiteiten werd uitgenodigd." En overal waar Van der Hoeven verschijnt, wordt de bierhistorie weer wat bekender.

Zo'n jaar geleden zegde hij zijn 'reguliere' baan op en stortte hij zich volledig op Bierhistorie Delft. Hij heeft het er druk mee. Zo druk, dat hij nog niet aan het uitbrengen van een stem is toegekomen. "Maar dat ga ik zeker nog doen", haast hij zich te zeggen. "Ik heb met Kerdy van Vuuren altijd leuk mailcontact over de verkiezing. Toen ik 'de Bekendste' was geworden heeft ze me meteen gefeliciteerd. Ik heb haar beloofd op haar te stemmen en dat ga ik dus ook doen. Verder denk ik dat burgemeester Van Bijsterveldt dit jaar een goede maakt."

Aad van der Hoeven kijkt in meer algemene zin terug op een mooi jaar. "Voor mij persoonlijk was het een leuk en goed jaar, met veel activiteiten en uitnodigingen voor lezingen en zo. En ook voor Delft was het volgens mij een prima jaar. De stad liep weer voor toeristen. Ik wens iedereen verder veel succes met de Bekendste Delftenaar-verkiezingen en dat de beste en bekendste moge winnen!"

Stemmen
Stemmen is sinds vorige week mogelijk en heel eenvoudig. Stuur een e-mail naar bekendstedelftenaar@
delftopzondag.nl
en vermeld de naam van de Delftenaar die volgens u de Bekendste Delftenaar moet worden. Meer niet. Alvast bedankt voor uw stem!