Zondag 17 december in Molen de Roos: het event Midwintermalen.
Zondag 17 december in Molen de Roos: het event Midwintermalen.

HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

In de Lutherse Kerk aan het Noordeinde 4 in Delft wordt zaterdag 16 december vanaf 15.30 uur een adventsconcert gegeven door het Tollens Ensemble en hun vaste organist Ton van Eck. De entree bedraagt 12 euro 50.

In de HH Antonius en Corneliuskerk in Den Hoorn wordt zaterdag 16 december vanaf 19.00 uur het Kerstoratorium uitgevoerd. Een groot koor en ad hoc orkest doen deze avond weer mee.

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op dinsdag 19 december terecht bij SportsArt aan de Industriestraat 8. Vooraf moet wel even een afspraak worden gemaakt via 06-36435976. De kosten bedragen 35 euro. Chauffeurs jonger dan 75 jaar met rijbewijs CDE betalen 55 euro.

In het Jeugdhuis aan de Kasteellaan in Schipluiden is zaterdag 9 december van 10.00 uur tot 14.00 uur weer een kringloopmarkt. Deze markt is voortaan elke twee en vierde zaterdag van de maand. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk.

In de synagoge aan de Koornmarkt in Delft is zondag 10 december om 15.00 uur de muziekvoorstelling 'Gein, dagboek van een duivelskind', dat is gebaseerd op de korte verhalen Isaac Bashevis Singer. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar en studenten betalen 7 euro 50. Zie voor meer info en kaartverkoop www.synagogedelft.nl.

Wie helemaal in kerstsferen wil komen kan zondag 10 december meezingen met het kerst-inloopkoor. In de sfeervolle kerk van Op Hodenpijl zingt dit koor dan vanaf 15.00 uur bekende en minder bekende kerstliederen. Zangervaring of noten lezen is niet nodig, want de liederen worden voorgezongen en voor iedereen is er plek. De toegang is gratis. Zie voor meer info www.ophodenpijl.nl of www.koorschooldelft.nl.

Schrijver Tommy Wieringa en de zangers van Frommermann treden vrijdag 22 december om 20.15 uur op in Theater De Veste in Delft. Zie voor meer info en kaartverkoop www.frommermann.nl.

IVN Delft organiseert zondag 10 december de excursie Winter in het Abtswoudsebos. De start is om 14.00 uur aan de Tanthofdreef, ter hoogte van de sportvelden van Vitesse Delft. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Zie voor meer informatie www.ivn.nl/delft. n In woonzorgcentrum Die Buytenweye is dinsdag 12 december van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst van Longpunt Delft. Meer info: www.haaglanden.longfonds.nl.

Senia heeft nog plaatsen vrij in een leesgroep geschiedenis in Delft. Neem voor meer info contact op via jalinden@caiway.nl of 06-45757601. n Op Molen de Roos aan de Phoenixstraat wordt zondag 17 december gevierd dat de dagen weer langer gaan worden. Dat gebeurt tussen 17.00 uur en 20.00 uur met een mooie traditie: Midwintermalen. Er is een spectaculaire licht-voorstelling van jongleurs en vuurspuwers en er is muziek en zang. Zie voor het programma www.delftsemolen.nl.

In het weekend van 9 en 10 december van 13.00 uur tot 17.00 uur organiseert De Papaver aan de Korftlaan een bruisend kerstevent. Bezoekers kunnen workshops volgen of een origineel kerstcadeau scoren. Meer info www.papaverdelft.nl