<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De geboren Argentijnse topzanger Omar Molle, begeleid door Gran Orquesta Típica. (foto: Ruurd Dasselaar)
De geboren Argentijnse topzanger Omar Molle, begeleid door Gran Orquesta Típica. (foto: Ruurd Dasselaar)

Gedreven tango's van Gran Orqesta Típica bij startconcert VAK

DELFT – De start van de Tango Academy International, afgekort met TAI is een feit. Afgelopen vrijdag was het startconcert in de VAK aan de Westvest.

De mooiste tango's werden gedreven gespeeld door Gran Orquesta Típica otra en topzanger Omar Mollo vertolkte gepassioneerd het vuur en de weemoed van deze muziek. De tienjarige Louka Philippens liet met haar viool horen dat je ook op jeugdige leeftijd al heel goed een tango kunt spelen.
Gran Orquesta Típica otra, het grote tango-orkest van de befaamde afdeling Wereldmuziek van Codarts in Rotterdam, vulde de avond met tango's uit verschillende periodes. Orkestleider Leo Vervelde vertelde over de aanleiding van dit concert. "Vanaf januari 2018 gaan diverse docenten aan de VAK met tangolessen en -cursussen starten. Een uniek initiatief waar we erg blij mee zijn."
Na een paar aanstekelijke tango's, door het orkest overtuigend gebracht, was het tijd voor een lied. Want zoals Vervelde zei, bestaat de tango uit muziek, dans én poëzie. Zanger Omar Mollo is als geboren Argentijn natuurlijk als geen ander in staat om de passie, energie en melancholie van de tango te vertolken. En dat deed hij dan ook vanuit zijn tenen.
Als initiatiefnemer van de TAI kondigde VAK-viooldocent Radboud Post met trots zijn leerling Louka aan. "Ik ben blij dat Louka hier vanavond het spits afbijt van de TAI. Ze had al les op klassieke basis en heeft nu ook liefde voor de tango opgevat. Zo kunnen we de tango van generatie op generatie doorgeven."
Begeleid door pianist en Codarts-docent Wim Warman bracht Louka vol verve de tango 'El choclo' ten gehore.
Na een verstild stuk op gitaar door Leonardo Palacios, ook gitaardocent aan de VAK, volgde een wat intiemere tango van Carlos Gardel, door Mollo en Kay Sleking op gitaar gevoelig vertolkt. Daarna bracht otra een wervelende tango van volgens Vervelde "één van de belangrijkste tangocomponisten ooit", namelijk Osvaldo Pugliese.
Het publiek beloonde de musici met een staande ovatie. Na een toegift mochten als passende afsluiting de dansliefhebbers nog even de vloer op, voor een milonga met DJ Tonada. Meer informatie over tango: www.vak-delft.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>