<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Wethouders Brandligt en Harpe, met een deel van het kernteam van Deelstroom Delft  (foto: Erwin Dijkgraaf)
Wethouders Brandligt en Harpe, met een deel van het kernteam van Deelstroom Delft  (foto: Erwin Dijkgraaf) (Foto: Erwin Dijkgraaf)

Deelstroom Delft sluit Stadskantoor aan op de zon

Deelstroom Delft legt komend voorjaar 300 zonnepanelen op het dak van het nieuwe stadskantoor boven het station. Delftenaren kunnen één of meer stroomdelen 'kopen'. Op een informatiemarkt op zaterdag 16 december maakt de Coöperatie Deelstroom Delft duidelijk hoe dat werkt.

Binnen enkele weken kunnen Delftse huishoudens intekenen op stroomdelen en zo een deel van hun energieverbruik zelf duurzaam opwekken. Dat is ook interessant voor milieubewuste bewoners van flats of etagewoningen die graag hun stroomverbruik willen 'groenwassen' maar die zelf geen zonnepanelen kwijt kunnen.

Deelstroom Delft kan nu snel in actie komen dankzij het het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Delft dat recent heeft besloten het dak van het nieuwe stadskantoor gratis ter beschikking te stellen voor dit duurzame doel.

Een kerngroep van betrokken vrijwilligers heeft in het afgelopen jaar het voorwerk gedaan om dit alles mogelijk te maken: technisch onderzoek, juridische zaken, website bouwen, overleg met allerlei instanties, vergelijken van prijzen.

Nu is het aan de leden om te beslissen, zoals gebruikelijk in een coöperatie. Daarom combineert Deelstroom Delft deze informatiemarkt met een allereerste ledenvergadering over het aanstellen van bestuursleden en het goedkeuren van het eerste projectplan.

Deze eerste informatiemarkt / ledenvergadering van Deelstroom Delft wordt gehouden op zaterdag 16 december aanstaande om 14.00 in de publiekshal van het Stadskantoor op het Stationsplein 1 in Delft.

Het stadskantoor is de eerste plek waar Deelstroom Delft het dak op gaat. Als het aan het college van B&W en de coöperatie ligt komen er nog veel meer daken vol te liggen met zonnecellen. Deelstroom Delft wil zich uiteindelijk nog veel breder inzetten voor een schonere leefomgeving, bijvoorbeeld door een platform te zijn voor het delen van elektrische auto's, het benutten van bodemwarmte en het meedenken over een gasloze toekomst.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>