Wie is het schoonste?

Algemeen

DELFT - Nederland Schoon deed onderzoek naar de schoonste winkelgebieden van Nederland. In de categorie 'overige gemeenten' eindigde Delft op de 26ste plek. In diezelfde categorie vinden we Pijnacker-Nootdorp terug op de vijfde plek.
Nederland Schoon ondervroeg bezoekers van verschillende winkelgebieden in 77 Nederlandse steden. Zij werden bevraagd over onder meer naar zwerfafval, onkruid, graffiti, het veiligheidsgevoel en of de beleving aangenaam is of niet.
In Delft waren dit het centrum, de Hoven en 'West'; het winkelgebied bij de Van Foreestweg. In Delft kwam de Hoven Passage het beste uit de test. Dit winkelcentrum kreeg van de bezoekers een 7,3 gemiddeld. De waardering voor de Delftse binnenstad viel met een 7,2 iets lager uit. Het winkelgebied in Delft West scoorde gemiddeld een 6,7. In Pijnacker-Nootdorp werden bezoekers van drie winkelgebieden ondervraagd. Die in de Parade in Nootdorp beoordeelden dit winkelgebied gemiddeld met het het cijfer 7,2. Het winkelgebied in Emerald in Delfgauw kon van haar bezoekers op een gemiddeld cijfer van 7,3 rekenen. Pijnacker centrum werd beoordeeld met een 7,5 gemiddeld. Zie voor meer informatie en uitgebreide rapportages www.nederlandschoon.nl.