Jacqueline Keuning is dolgelukkig met haar eigen eigentijdse woonwinkel aan het Vrouwjuttenland.
Jacqueline Keuning is dolgelukkig met haar eigen eigentijdse woonwinkel aan het Vrouwjuttenland.

Nieuw: 't Keuningshuys

lopende zaken

DELFT - Delft is een bijzondere woonwinkel rijker: 't Keuningshuys aan het Vrouwjuttenland.

Jacqueline Keuning en haar man reisden al enige tijd door het land om op beurzen en fairs woonaccessoires aan de man te brengen. "Geweldig om te doen", zegt Jacqueline, "maar je bent elke dag weer bezig met opbouwen, afbreken en spullen sjouwen." Dus zocht ze in Delft naar een karakteristiek oud pand. Die vond ze, op de plek waar jarenlang Elize Kledingvondsten zat. Op 14 oktober opende ze de deuren.

De reacties zijn lovend. "Andere ondernemers en klanten vinden zo'n sfeervol klein winkeltje een aanwinst voor winkelgebied De Klis." 't Keuningshuys maakt van winkelen een feestje. "Je winkelt hier in een bijzondere, sobere en landelijke sfeer, in een prachtig historisch deel van de binnenstad. Dat is toch veel leuker dan je cadeautjes voor de feestdagen thuis via internet te bestellen?"

In 't Keuningshuys valt altijd wel een leuk cadeau voor Sint of Kerst te scoren. In de schappen vinden we sfeervolle WoodWick geurkaarsen. "Die staan bekend als kleine open haardjes", zegt Jacqueline. Verder veel woonaccesoires. "Maar we hebben ook sieraden van mijn eigen lijn, armbanden van Gooische Frutsels, kussens, sjaals en vesten van Knit Factory, leren tassen van Label 88 en ook voor een stoer bankstel of fauteuil kun je hier terecht."

Zie voor meer info de Facebook-pagina van 't Keuningshuys.