Wat ik zeggen wil...

vaste rubrieken

Mixparkeren
Het houdt de gemoederen al enige tijd bezig; mixparkeren invoeren in de wijk tussen de Westlandseweg, Prinses Beatrixlaan, Buitenwatersloot en Krakeelpolderweg. Zeer begrijpelijk dat die wijkbewoners het zat zijn. Echter, als we niet oppassen verplaatsen we het probleem weer. Zoals mevrouw Visser van den Bout in deze krant op 22 oktober jl. suggereert; "ik verwacht niet dat we met een vergunning een plek voor de deur hebben, maar ik kan de auto dan wel op de Krakeelpolderweg parkeren zonder parkeergeld te betalen". Dat is een terugplaatsing van het probleem dat we als volgt op kunnen lossen. Voer betaald parkeren in tussen 09.00 en 18.00 uur zodat de leden van de muziekverenigingen niet de dupe zijn van de maatregel en wijkbewoners 's avonds gewoon visite kunnen ontvangen zonder dat een bezoekersvergunning noodzakelijk is. Deze tijden zullen voor forenzen, passanten en eventuele centrumtoeristen dermate onaantrekkelijk en kostbaar zijn dat zij het parkeergebied vermijden. En dan wel graag een aparte zone om te voorkomen dat de parkeerdruk in het Westerkwartier terugkeert.

Eline van Veluw-Jansen
Delft

Zelfreflectie
Het thema van de door Perspektief en RestoVanHarte georganiseerde 'dinershow' was 'mensen met elkaar verbinden'. Dat daagde ons uit en we hebben deelgenomen. Het moet gezegd worden: het eten was eenvoudig maar uitstekend. De tafels mooi gedekt en de vrijwilligers liepen af en aan met drank en eten. Niets dan lof voor de vrijwilligers. Maar dan... het thema van deze avond: 'mensen met elkaar verbinden'. Naar mijn mening is daarvan niets terecht gekomen. De dj zette de muziek zo hard dat een normaal gesprek niet mogelijk was. Ik zat aan een tafel met een aantal senioren. Zelfs met schreeuwen kon ik mij niet verstaanbaar maken en ook ik kon hen niet verstaan. Een verzoek aan de dj om de muziek zachter te zetten werd door hem afgedaan als 'dit is een dinershow, het hoort erbij'. Ik weet niet welke doelgroep Perspektief en RestoVanHarte voor ogen hadden, maar senioren en mensen met een geestelijke beperking die over het algemeen niet goed tegen lawaai en fel gekleurd licht kunnen, hadden niets aan deze avond. Of je zat in felgekleurd licht te kijken of je zat in het donker. De toiletten waren onbereikbaar voor minder validen en/of gehandicapten. Over de smaak van het entertainment valt te twisten. Maar alles bij elkaar hebben wij het toetje niet gehaald. We zijn voortijdig met tuitende oren vertrokken. En we waren niet de enigen. Enig zelfreflectie door Perspektief en RestoVanHarte is hier op zijn plaats!

Anita van der Drift. Delft

Vermeervuilnisbakken
Beste Tijn, Wat een opmerkelijke mening houd je er op na. De vuilnisbakken verfraaien met prachtige Vermeer stickers. Mooi toch?! Weg met het geklieder van teksten op deze bakken, wat jij kunst noemt. Verder moeten de bewoners van Delft zich niet bemoeien met Delft vind jij... Juist bewoners van Delft moeten zich bemoeien met Delft. De bewoners van Delft zijn nl... Delft. Als we het alléén aan de bestuurders over laten dan wordt Delft een tweede Amsterdam. Bestuurders die euforisch zijn over de toename van het toerisme. Toeristen brengen geld. Goed voor inwoners van Delft zeggen de bestuurders. Goed voor de eigen portemonnee bedoelen ze. Busladingen vol toeristen die het voor ons als bewoners van Delft, zo goed als onmogelijk maken, nog normaal door de stad te verplaatsen. Ook heerlijk al die ronkende bussen naast de kerk. Fraai gezicht ook. Horizon( kerk) vervuiling is het. Toeristen brengen geld, goed voor de bewoners van Delft zegt men. (onlangs lieten ze nog een bewoner van Delft volledig in de kou staan.. zie Delft op Zondag drie weken terug) De enige reden die ik kan bedenken om de vuilnisbakken NIET te verfraaien met stickers van Vermeer of historie van Delft, is, dat er dan zeer waarschijnlijk nog meer toeristen naar Delft komen om dit moois te bewonderen. Ik ben van mening dat de toerist zich zo min als mogelijk met Delft moeten bemoeien, voordat het dadelijk nog rommeliger ( lees Amsterdam) wordt.

André vd Burg, Delft