Afbeelding

Hij komt, hij komt... die lieve goede Sint

kijk op de wijk

Sinterklaas heeft er al een flinke reis opzitten. Sinds hij vorige week bij Dokkum aan land kwam deed hij al heel wat plaatsen aan. En zaterdag is Delft aan de beurt!

Rond het middaguur varen Sint en zijn pieten via het Rijn-Schiekanaal Delft binnen. Aan de Oostsingel, ter hoogte van de Tweemolentjeskade, legt hij aan om daarna op Amerigo de rondrit door Delft te maken. Zoals ieder jaar wordt Sinterklaas op de Markt in Delft welkom geheten door burgemeester Van Bijsterveldt. Later is er op de Beestenmarkt gelegenheid om Sinterklaas een handje te geven en met hem en de Pieten op de foto te gaan. Sinterklaas komt de komende tijd nog vaker naar Delft. Zo is hij op woensdag 29 november vanaf 12.30 uur in het Winkelcentrum aan de Elzenlaan. Op diezelfde dag komt hij om 15.00 uur naar het Hampshire Hotel Delft Centre. Op zaterdag 2 december kun je Sinterklaas en zijn (muzikale) pieten tegenkomen in de Delftse binnenstad. Vanaf 12.00 uur gaat hij vanuit de Choorstraat, de straten langs van dit gezellige winkelgebied, over de Markt, langs de warenmarkt en dan door naar de Zuidpoort.

Tijden en route intocht:
12.00 uur: Sint en Pieten varen over het Rijn-Schiekanaal naar de Oostsingel (net na de fietsersbrug bij de Tweemolentjeslaan)
12.45 uur: aankomst op de Oostsingel
13.00 uur: De stoet gaat via de Oostsingel, Koepoortbrug, Nieuwe Langendijk, Vrouwenregt, Voldersgracht, Camaretten, Hippolytusbuurt westzijde, Voorstraat westzijde, Voorstraat oostzijde, Choorstraat, Vrouw Juttenland westzijde en Voldersgracht naar de Markt.
14.00 uur: aankomst op de Markt en ontvangst door de burgemeester.
14.20 uur: vertrek Markt. De stoet gaat dan vervolgens langs: Oude Langendijk, Wijnhaven, Nieuwstraat, Oude Delft westzijde, Peperstraat, Wijnhaven, Oude Langendijk, Burgwal, Beestenmarkt, Kruisstraat, Pynepoort, Bastiaanplein, Vestpoort, Paradijspoort, Molslaan noordzijde, Brabantse Turfmarkt oostzijde, Burgwal zuidzijde.
15.30 uur: aankomst op de Beestenmarkt met programma vol liedjes en dansjes.
16.30 uur: vertrek Sint en Pieten.

www.sinterklaasdelft.nl.