"Op www.topdealer.nl zijn nu al 2x zoveel horlogemerken beschikbaar, op afroep ook beschikbaar in de winkel." Foto: Esdor van Elten

Volop horlogenieuws voor de feestdagen bij Topdeal Watches

kijk op de wijk

"Een horloge wordt steeds meer een fashionstatement", zegt Hans Spoolder van Topdeal Watches aan de Molslaan 26. "Het eerste dat ik hier nodig had was een spiegel".

Hans Spoolder komt oorspronkelijk uit de autobranche, maar gooide een aantal jaren geleden het roer om. "Ik wilde graag voor mezelf beginnen, en dan iets verkopen dat ik zelf ook leuk vind." Wat er dan zo leuk is aan horloges? "Het is de combinatie van techniek met mode denk ik. Je ziet in de horlogebranche bijvoorbeeld veel invloed vanuit de autosport. Zo sponsort Casio EDIFICE de Formule 1. Tijd, snelheid en techniek, dat gaat samen."
Maar niet alleen techniek telt. "Vormgeving wordt steeds belangrijker. Veel mensen hebben inmiddels meerdere horloges en kiezen er dagelijks één uit die past bij hun outfit. Een van de eerste dingen die ik in mijn winkel nodig had was een spiegel."
Spoolder kiest dan ook voor modieuze merken zoals Daniël Wellington, Tommy Hilfiger en Hugo Boss, naast bekende horlogemerken als Casio en Citizen. "Ik probeer in te spelen op trends. En er is gewoon veel vraag naar goede, betaalbare horloges. Een opkomend merk is bijvoorbeeld het Nederlandse ROSEFIELD. Modieuze dameshorloges in een betaalbare prijsklasse." Een andere trend zijn de smartwatches, onder meer van het bekende merk Garmin, en horloges voor specifieke doelgroepen, zoals vissers of bergsporters. "In dat soort horloges voert de techniek weer de boventoon, bijvoorbeeld een kompas, barometer of een getijdentabel", legt Spoolder uit. Ook een opkomende trend: houten horloges "Via onze webshop zijn ze nu al leverbaar, mogelijk binnenkort ook in de winkel" Want Spoolder breidt zijn assortiment nog steeds uit: "Zo ga ik binnenkort ook voorzichtig beginnen met de sieraden ROSEFIELD."
Spoolder verkoopt niet alleen horloges, hij verzorgt ook veel reparaties: "Er is was echt behoefte aan een goede horlogemaker in Delft, heb ik gemerkt. Het wisselen van batterijen of horlogebandjes doe ik zelf, doorgaans klaar terwijl u wacht. Voor complexere zaken werk ik samen met professionele horlogemakers. Zo kunnen we alle werkzaamheden verrichten voor alle bekende merken.
Wat je ook niet vaak tegenkomt, maar bij Topdeal Watches wel, zijn speciale bewaarboxen voor je horlogecollectie en watchwinders om je automatische horloge te laten lopen, als je hem niet om hebt. "Dat is specialistisch materiaal", geeft Spoolder toe. "Maar daarvoor ben je hier op het juiste adres!