De burgemeester wil Ciccionina voor vier weken sluiten vanwege enkele incidenten in de club en in de Kromstraat.
De burgemeester wil Ciccionina voor vier weken sluiten vanwege enkele incidenten in de club en in de Kromstraat.

Ciccionina moet voor vier weken de deuren sluiten

Algemeen

DELFT - Club Ciccionina in de Kromstraat moet voor de duur van vier weken noodgedwongen de deuren sluiten. Reden is een reeks van incidenten.

"Ik heb Club Ciccionina op de hoogte gesteld van het voorgenomen besluit om de club tijdelijk te sluiten voor de duur van 4 weken", laat burgemeester Marja van Bijsterveldt weten.

Dit besluit is volgens haar niet genomen vanwege één incident. "Het gaat om een reeks incidenten die mij door de politie zijn gerapporteerd. In oktober vond een ernstig incident plaats waarbij binnen een vechtpartij uitbrak, die zich verplaatste naar buiten. Maar eerder zijn er ook al geweldsincidenten geweest. Hierbij zijn personen ernstig verwond geraakt, waaronder politiebeambten. Daaruit blijkt dat men niet in controle is over de veiligheid binnen en direct buiten de club. Uiteraard is de Ciccionina hierop eerder al aangesproken door de politie, maar dit heeft niet geleid tot verbetering. Daarom grijp ik nu in door middel van een tijdelijke sluiting voor vier weken. Ciccionina dient deze tijd te benutten om adequate veiligheidsmaatregelen te treffen."

Het is een voorgenomen sluiting. Ciccionina kan tot uiterlijk 23 november hierop een zienswijze indienen. Daarna gaat de sluiting in.