Handgebonden boeketten zijn een hit in Jumbo Buitenhof. (Foto: PR)
Handgebonden boeketten zijn een hit in Jumbo Buitenhof. (Foto: PR) Foto: PR

Jumbo Buitenhof wordt nog een beetje kleurrijker

kijk op de wijk

Het is al een tijdje mogelijk om in het weekend bij Jumbo Buitenhof echte, handgebonden boeketten te kopen. Het succes van de weekendbloemisten is zo groot dat de service wordt uitgebreid.

Iedere vrijdag en zaterdag staan weekendbloemisten Mirel en Jordan bij Jumbo Buitenhof aan de Vrijheidslaan voor u klaar om eigen, unieke handgebonden boeketten te maken. "De dames hebben het echt heel druk", vertelt supermarkteigenaar Jeroen de Bruin. "En de boeketten worden echt heel goed ontvangen." Het succes is zo groot dat de service zelfs wordt uitgebreid: Met ingang van 3 december is het ook op zondag mogelijk om een handgebonden bos bloemen te kopen. Mirel en Jordan kunnen dat niet alleen en daarom komt er een derde bloembindster bij: Jaimy. Zo wordt Jumbo Buitenhof wéér een stukje kleurrijker!"

Persoonlijk cadeau
Heeft Jeroen een verklaring voor het succes? "Om te beginnen maken onze dames natuurlijk fantastische boeketten", lacht hij. "Het feit dat in ons winkelcentrum geen bloemist meer zit speelt waarschijnlijk ook mee. Wij hebben die functie overgenomen. Maar de simpele reden is denk ik gewoon dat er behoefte aan is. Mensen gebruiken het weekend om op visite te gaan, en dan nemen ze liever een met de hand gemaakt boeket mee, of in ieder geval een boeket waar echt aan te zien is dat je het zelf hebt uitgekozen. Dat maakt het persoonlijker dan een standaard bos uit de winkel, hoe mooi die ook kunnen zijn. Mensen willen gewoon iets moois cadeau geven."
Dat merkt Jeroen ook aan andere dingen: "Sinds we deze service aanbieden is de keuze aan bloemen die we aanbieden logischerwijs ook groter geworden. Mirel bestelt zelf ook bloemen bij de veiling en die vindt je dus niet in het standaard assortiment. We hebben meer aparte bloemen en losse stelen en we merken dat mensen daar echt voor komen."
Het heeft zelfs effect op de hele Jumbo Buitenhof: "Omdat de keuze ruimer is hebben we ook de winkel daarop aangepast om zo de bloemen- en plantenafdeling letterlijk de ruimte te geven."
De handgebonden boeketten van Mirel en Jordan en straks Jaimy, zijn eenvoudig te herkennen aan de eigen verpakking en de speciale sticker. En natuurlijk is het boeket vriendelijk geprijsd. "We zorgen ervoor dat de prijs op Jumbo niveau blijft. Natuurlijk kunnen we ook een bos van 40 euro maken, maar dat is niet wat onze klanten bij hun Jumbo verwachten!"