Havo 5-leerlingen aan het werk tijdens een R-uur. De letter R staat voor ruimte, relatie, ruggespraak en reflectie.
Havo 5-leerlingen aan het werk tijdens een R-uur. De letter R staat voor ruimte, relatie, ruggespraak en reflectie.

Stanislascollege Reinier de Graafpad onderscheidt zich niet alleen in kleinschaligheid

Algemeen

DELFT – De allereerste havo-lichting van het Stanislascollege Reinier de Graafpad (SCR) is dit jaar begonnen aan het eindexamenjaar.

SCR staat bekend als een kleinschalige locatie, vertelt directeur Lodewijk Dijkgraaf. Niet zelden maakten leerlingen in het verleden na het afronden van hun mavo de overstap naar havo, waarvoor ze noodgedwongen 'verhuisden' naar het Westplantsoen. De school besloot ook havo-bovenbouw aan te bieden. Daar bleek behoefte aan. "Ook omdat veel ouders en hun kinderen het prettig vinden op een kleinschalige locatie onderwijs te krijgen", weet Angela Borsboom, teamleider havo.

De school onderscheidt zich niet alleen in kleinschaligheid . "Leerlingen kunnen bijvoorbeeld elke dinsdagmiddag vrijwillig een workshop volgen, bijvoorbeeld op het gebied van fotografie", vertelt zij. "Voor de toetsweek werken leerlingen met een persoonlijk rooster. Ze mogen dan zelf kiezen naar welke lessen ze gaan. Hebben ze moeite met wiskunde? Dan kunnen ze in één week extra wiskundelessen volgen." Leerlingen werken in klas 1 en 2 met Chromebooks. Dit zijn kleine en lichte laptops waarmee ze werken in de 'cloud'.

"We proberen leerlingen steeds beter voor te bereiden op hun volgende opleiding, op het MBO of HBO", vult Tonny Essens, teamleider brugklas, aan. "Zo leren ze al in de brugklas om zelfstandig te werken.". Leerlingen krijgen op SCR de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen. Het motto van de school is: "Het begint bij jou".

Voor ouders van leerlingen uit groep 7 en 8 van de middelbare school organiseert het Stanislascollege Reinier de Graafpad op dinsdag 28 november van 20.00 uur tot 21.00 uur een informatieavond.

Meer weten? Kom langs op 28 november, kijk op de website www.stanislascollege.nl/reinier-de-graafpad of bel naar 015-7506040.