Ouderen en hun mantelzorgers kunnen elke dinsdagmiddag met elkaar zwemmen in het Sportfondsenbad Delft.
Ouderen en hun mantelzorgers kunnen elke dinsdagmiddag met elkaar zwemmen in het Sportfondsenbad Delft.

Ouderen en mantelzorgers zwemmen

Algemeen

DELFT - Sportfondsenbad Delft stelt elke dinsdag van 14.15 uur tot 15.00 uur het zwembad open voor ouderen met een beperking, zoals dementie, Parkinson, verminderd gezichtsvermogen of slecht ter been. Zij mogen hier dan samen met hun mantelzorger komen zwemmen.

Deelname is vrijblijvend, zonder inschrijving vooraf.
"Soms denken ouderen dat ze niet meer aan beweeglessen mee kunnen doen vanwege lichamelijke beperkingen", weet Natasja de Vroome, buurtsportcoach bij Delft voor Elkaar. "Zwemmen is juist een verademing, want in het water ben je gewichtloos en kun je dus wel lekker mee doen! Zo groeit ook het zelfvertrouwen in je eigen lijf en dat is een mooi resultaat."

Samen zwemmen
Zelfstandig te water gaan is een voorwaarde om deel te kunnen nemen. Als u dit niet zelf kunt, dan kan hiervoor een begeleider, mantelzorger of vriendin worden meegenomen die daarbij kan helpen. Hij of zij kan gratis mee zwemmen. Deelnemers kunnen vrij zwemmen, maar het is ook mogelijk om samen mee te doen aan de beweegles in het water, die onder professionele begeleiding plaatsvindt.
Ouderen betalen 7 euro 20 per keer. Mantelzorgers mogen dus gratis mee zwemmen, dus samen bent u voordelig uit. Voor de enthousiastelingen is een twaalfrittenkaart nog voordeliger. Deze kost 72 euro.

Vervoer
Vervoer naar en van het zwembad is niet inbegrepen. Heeft u geen vervoer? Dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de Particuliere Vervoersdienst van Delft voor Elkaar. De Particuliere Vervoersdienst brengt ouderen die om gezondheidsredenen niet zelf voor vervoer kunnen zorgen van A naar B. Naar het ziekenhuis, de huisarts, even op bezoek bij die ene vriendin of naar het zwembad? De Particuliere Vervoersdienst brengt u graag. Bel of mail voor meer informatie naar telefoonnummer 015 76 00 213 of stuur een e-mail naar vervoersdienst@participedelft.nu. De Vervoersdienst is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 11.00 uur.

Meer informatie
Sportfondsenbad Delft bevindt aan de Weteringlaan 1 in Delft. Samen zwemmen, samen vitaal is elke dinsdag van 14.15 uur tot 15.00 uur. Bel voor meer informatie naar het Sportfondsenbad via telefoonnummer 015 - 212 00 02 of naar Delft voor Elkaar via telefoonnummer 015 - 760 02 00.
Samen zwemmen, samen vitaal is een project van Delft voor Elkaar in samenwerking met Pieter van Foreest en het Sportfondsenbad.