Afbeelding
Foto: koos bommelé

Winterpret tijdens Winters Delft

Algemeen

Winter of geen winter, ook dit jaar kunnen de ijzers in Delft weer worden ondergebonden. Op het evenemententerrein van Lijm & Cultuur is van 8 december tot en met 7 januari een sfeervolle schaatsbaan te vinden.

Het is voor het eerst dat het evenement Winters Delft op deze plekt neerstrijkt. De organisatie kijkt ernaar uit om deze locatie om te bouwen tot een gezellig winterdorp. "Het wordt een sfeervolle ontmoetingsplek waar je actief en sportief bezig kunt zijn, maar ondertussen ook van cultuur kan genieten, kan loungen en borrelen", vertelt Carola van Barneveld van organisator iQ Events. Zoals gebruikelijk is er een horecagedeelte bij de baan, waar je bijvoorbeeld kunt kaasfonduen.

-Wat kunnen we verder van een bezoekje aan Winters Delft verwachten?
Carola: "Je kunt hier heerlijk schaatsen op een half overdekte schaatsbaan, maar ook lekker ontspannen en goed eten en drinken. We gaan er natuurlijk allerlei leuke activiteiten omheen organiseren. Denk hierbij aan een kerstmarkt in het weekend, een schaatscompetitie, een e-sports-competitie, een whisky-proeverij of barbecue. Voor de allerkleinsten zorgen we dat ze hier kunnen leren schaatsen, zijn er leuke spelletjes en kleurplaten. Maar je kunt hier ook met vriendinnen genieten van een high tea. We hebben hier een maand lang een hele toffe plek. Bedrijven zijn welkom om hier hun kerstborrel of bedrijfsuitje te organiseren. "

-Wanneer kunnen we er naartoe?
"We gaan vrijdag 8 december voor het eerst open. Vervolgens zijn we tot en met 7 januari elke dag geopend, ook met Kerst en Nieuwjaarsdag. We zijn dagelijks tot 23.00 uur open, behalve op Oudjaarsavond. Tegen hele scherpe tarieven bieden we hier heel veel vermaak." Lijm & Cultuur bevindt zich aan de Rotterdamseweg 272 in Delft. Zie voor meer info en kaartverkoop www.wintersdelft.nl.