<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Dick van Witteloostuijn is nog tot 1 januari 2018 in de winkel aan de Koornmarkt te vinden. Daarna verricht hij z'n werkzaamheden elders.
Dick van Witteloostuijn is nog tot 1 januari 2018 in de winkel aan de Koornmarkt te vinden. Daarna verricht hij z'n werkzaamheden elders.

Van Witteloostuijn Woninginrichting verlaat de Delftse binnenstad

DELFT - Wederom houdt een oer-Delfts bedrijf het in de Delftse binnenstad voor gezien. Van Witteloostuijn Woninginrichting, al sinds 1920 gevestigd op de Koornmarkt, kiest voor een andere manier van werken.

"Dat heeft te maken met het veranderende koopgedrag van de consument", legt Dick van Witteloostuijn uit. De 65-jarige Delftenaar is de derde generatie Van Witteloostuijn binnen het 104 jaar oude Delftse bedrijf. Hij benadrukt dat het bedrijf weliswaar op 1 januari 2018 de deuren van de winkel sluit, maar wél gewoon blijft bestaan. "Maar we gaan veel meer doen met de website, mailverkeer en het opzoeken van klanten." Dat doet hij nu ook al, maar al het werk in de buitendienst moet op maandag en dinsdag gebeuren. De andere vier dagen van de week is hij aanwezig in de winkel aan de Koornmarkt. "Dan zit ik hier te wachten op klanten die binnenkomen. Verloren tijd. Tijd die veel beter kan worden ingevuld. Want als de winkel niet hoeft te worden bemand, dan heb ik plots veel meer ruimte in de agenda." In zijn nieuwe woning in Maassluis heeft hij 60 meter vrij om een nieuwe showroom in te richten, waar klanten desgewenst inspiratie opdoen. Dat zal dan op afspraak zijn.

Extra aandacht
Verder heeft Dick van Witteloostuijn straks alle tijd om langs te gaan bij klanten. Hen dat stukje extra aandacht en service te geven waarmee het bedrijf zich al 104 jaar onderscheidt. Zo kan hij hen in hun eigen woning adviseren over de juiste woninginrichting. Bovendien doet Dick van Witteloostuijn, bij zijn particuliere klanten, veel werkzaamheden zelf. De opdrachten op projectbasis besteedt hij uit aan een vertrouwd en deskundig team ZZP'ers, met wie hij al jaren goed samenwerkt. Anderzijds heeft hij vanaf 1 januari meer tijd om aan andere belangrijke zaken te besteden, zoals zijn kleinkinderen. "Nu ben ik nog elke zaterdag in de winkel. Als mijn kleinzoon vraagt of ik bij z'n voetbalteam kom kijken, of m'n kleindochter vraagt of ik bij het turnen langskom, moet ik altijd nee verkopen. Ik kijk ernaar uit om dat soort dingen straks allemaal te kunnen gaan doen."

Mooie tijd
Het was voor Dick van Witteloostuijn geen moeilijk en emotioneel besluit om de winkel te gaan sluiten. "Natuurlijk hebben we hier een mooie tijd gehad", zegt hij. "Maar ik heb verder niet zo'n emotionele binding met deze locatie. We gaan nu een nieuwe fase in. Ik ben nog te actief om stil te gaan zitten. En het contact met de klanten blijft geweldig. Om projecten naar wens af te sluiten en blije gezichten te zien. Dat blijf ik ook graag komende jaren doen. En ja, zo is het leven. Op een gegeven moment zet je ergens een punt achter en ga je weer nieuwe wegen in. Ik heb door de jaren heen wel geleerd zakelijk te denken. Wat ik nu doe, is een zakelijke beslissing nemen. Als je hierbij te emotioneel gaat denken, wordt dat moeilijk."
Het pand aan de Koornmarkt staat inmiddels alweer vier weken te koop. Zodoende rees bij sommigen al het vermoeden dat Van Witteloostuijn Woninginrichting binnenkort voltooid verleden tijd is. Dat is dus niet het geval, benadrukt de eigenaar. "Ik stop niet. En alle service en garantie gaat gewoon door. Alleen de fysieke winkel verdwijnt." En stiekem kijkt hij daar wel een beetje naar uit. "Heerlijk om straks m'n eigen agenda in te delen. Die tijd moet ik mezelf geven. Want als je later achterom kijkt, kun je niet meer terug."
Meer weten? Mail dan naar info@vanwitteloostuijn.nl of bel naar 06 - 54 21 30 38.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419605&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>