Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren de kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 16 november 1997. De krant opende toen met het nieuws over openbaar vervoer in Alkmaar. Daar hebben ze bedacht het openbaar vervoer binnen de gemeentegrenzen gratis te maken. Dan heb je geen gedoe met strippenkaarten. Een idee voor Delft? De schrijver van het artikel vindt van wel, maar de partijen die verantwoordelijk zijn voor openbaar vervoer in Delft reageren niet enthousiast. Want: Het vervoer moet linksom of rechtsom toch betaald worden. Bovendien zou gratis openbaar een aanzuigende werking hebben en dus nog meer gaan kosten.

Op de hoek Van Bleyswijckstraat en Buitenwatersloot wordt een muurschildering met het beroemde schilderij De Aardappeleters van Van Gogh onthuld.

Een groep supporters van RKDEO heeft zich verenigd in een eigen supportersclub: De Rabo-Side. Dit omdat ze wedstrijden van club volgen vanaf de kant van de Rabobank. Miss Delft op Zondag 1997 onthult haar eigen reclamebord.
Een HP DeskJet 890C A4 Printer kostte 1095 gulden, voor de entree voor bar dancing Alcatraz aan de Krakeelpolderweg moest 10 gulden worden neergelegd.