Lotte Leufkens van CloudCuddle.
Lotte Leufkens van CloudCuddle.

CloudCuddle wint TedXAmsterdamWomen StartUp Award

Algemeen

CloudCuddle heeft de TedXAmsterdamWomen StartUp Award 2017 gewonnen. Het Delftse bedrijf dat een mobiele bedtent voor kinderen met een beperking heeft ontwikkeld, versloeg de twee andere finalisten tijdens het jaarlijkse event, dat plaatsvond in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Eerder werden zij gekozen uit 25 startende vrouwelijke ondernemers die zich hadden aangemeld voor de StartUp Award. CloudCuddle wint een businesstrip naar Hongkong en uitgebreide coaching door gerenommeerde bedrijven, waaronder ABN Amro, Deloitte en Clifford Chance.

Lotte Leufkens van CloudCuddle: "Het winnen van deze award is een extra boost om ons in te blijven zetten voor de problemen waar zorggezinnen dagelijks mee kampen. Eén ervan is het buitenshuis slapen. Daarvoor hebben we CloudCuddle bedacht: een opblaasbare lichtgewicht bedtent waarmee je overal in een handomdraai een veilige slaapplaats creëert voor kinderen met een beperking."

Dankzij de prijs kan de spin-off van de TU Delft belangrijke vervolgstappen zetten. "In eerste instantie richten we ons op de doorontwikkeling van de huidige CloudCuddle, maar daarnaast gaan we komend jaar werken aan een CloudCuddle voor senioren", aldus Leufkens.