Lonneke van Grootveld van de praktijk Geweldig Gewicht: 'Alles mag, maar wel in balans'.
Lonneke van Grootveld van de praktijk Geweldig Gewicht: 'Alles mag, maar wel in balans'. Foto: Justyna van Grootveld

Gewichtsconsulente Lonneke van Grootveld begint eigen praktijk

lopende zaken

DELFT – Gewichtsconsulente Lonneke van Grootveld begon recent haar eigen praktijk aan huis: Geweldig Gewicht. De 30-jarige Delftse helpt anderen op laagdrempelige manier wat kilo's kwijt te raken.

Hoe? "Door ze bewust te maken van wat nu echt gezonde voeding is", antwoordt Lonneke. "Met normale voeding, gewoon uit de supermarkt, kun je zelf gezond èn lekker eten bereiden. Het mooie is dat ze alles mogen eten. Ook frites of gebak, maar natuurlijk niet dagelijks."

-Hoe ga je te werk?
"Ik analyseer eetgewoontes van cliënten en hou vervolgens een spiegel voor. Hoe eten ze nu en hoe kunnen ze dit veranderen? Met kleine aanpassingen kun je vaak al grote resultaten boeken."

-Wat is bijzonder aan wat je doet?
"Ik ga uit van de kracht van de persoon zelf. Met motivatie bereik je vaak al de helft van je doel. Ik geef het zetje in de juiste richting. Niet met shakes, afslankpillen of strenge diëten, maar door een echt gezonde levensstijl te stimuleren. En daar hoeven ze niet veel voor op te geven. Ik geef consulten in m'n praktijk aan huis, kan ook bij mensen thuis langskomen en coach daarnaast op afstand. Zo kunnen ook mensen met een drukke baan de juiste begeleiding krijgen."

-Waarom juist nu in actie komen, en niet na de jaarwisseling?
"Juist nu heb ik leuke acties. Zoals een pakket met vier consulten en een persoonlijk plan voor slechts 100 euro. Als je aanvullend bent verzekerd, wordt dit bovendien deels vergoed omdat ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. En waarom zou je wachten tot na de feestdagen als je ook nu al een slag kan maken? Samen staan we sterk, maar jij moet het doen!"

Benieuwd? Kijk voor meer info op www.geweldig-gewicht.nl of bel vrijblijvend naar 06-23675715.