In het vernieuwde World Horti Center in Naaldwijk gingen 30 ondernemers donderdag met elkaar in gesprek over de toekomst van de glasgroentesector.
In het vernieuwde World Horti Center in Naaldwijk gingen 30 ondernemers donderdag met elkaar in gesprek over de toekomst van de glasgroentesector.

Rabobank in gesprek met ondernemers over de toekomst van de glasgroentesector

lopende zaken

DELFT - Rabobank organiseerde afgelopen donderdag een bijeenkomst voor glasgroenteondernemers. De aanleiding was het eerder verschenen rapport van de bank over de glasgroentesector.

Ondernemers gingen met elkaar in gesprek over de toekomst hiervan. De Rabobank deelde haar kennis over de sector met lokale ondernemers. De bijeenkomst vond plaats in het vernieuwde World Horti Center in Naaldwijk.

"De bijeenkomst sluit aan bij de vernieuwde missie van de bank; growing a better world together", vertelt Remon Blok, manager Grootzakelijk bij Rabobank Westland. Het startsein van deze missie werd vorige week gegeven. Rabobank, wereldwijd toonaangevend op het gebied van voedsel en landbouw, kondigde toen het wereldwijde programma 'Kickstart Food' aan, waarmee de bank de overgang naar duurzame voedselproductie wil versnellen.

In het vernieuwde World Horti Center gingen 30 ondernemers met elkaar in gesprek over de toekomst van de glasgroentesector. "Wij hebben deze bijeenkomst georganiseerd om samen met onze glasgroenteondernemers in gesprek te gaan over de toekomst van de Nederlandse glasgroentesector", zei Patrick Zwaan, sectormanager Tuinbouw bij Rabobank. "De concurrentie wordt in alle schakels heviger. Tegelijkertijd groeit het bewustzijn bij de consument over gezonde voeding en bieden veranderingen in consumentengedrag volop kansen voor de sector."

Er komen veel ontwikkelingen op ondernemers uit de glasgroentesector af. De Nederlandse glasgroentesector heeft, na een moeizame periode tussen 2009-2014, in 2015 en 2016 de wind weer in de zeilen doordat het rendement is hersteld. "Wij verwachten dat de markt weer moet kunnen groeien, mits ondernemers tijdig anticiperen", zegt Maarten Prins, manager Food & Agri bij Rabobank Zuid-Holland Midden. Het Visierapport Glasgroente kan op www.rabobank.nl worden bekeken.