Luise van Luik in de praktijk aan de Waterloop 6 in Delft, waar donderdag 2 november een informatieavond is.
Luise van Luik in de praktijk aan de Waterloop 6 in Delft, waar donderdag 2 november een informatieavond is.

Feel Good Haptonomie: meer in het lichaam en minder in het hoofd

Algemeen

DELFT - Met haptonomie worden bijzonder goede resultaten geboekt, maar niet iedereen weet precies wat het is en wat je ermee kan. Daarom organiseert Feel Good Haptonomie donderdag 2 november 2017 een inloopavond.

Deze vindt van 19.00 uur tot 21.00 uur plaats in de praktijk aan de Waterloop 6 in Delft. "Iedereen is welkom om dan langs de komen", vertelt haptotherapeut en (sport)masseur Luise van Luik. "Ze kunnen aangeven wat voor klachten ze hebben, dan kan ik uitleggen hoe ik hen daarbij kan helpen. Meestal doen we meteen even een oefening, zodat ze kunnen voelen hoe het werkt."

Contact met jezelf
Haptonomie gaat over contact met jezelf, legt Luise van Luik uit. Het contact met de buitenwereld en de omgeving. Klachten ontstaan niet zelden door bepaalde patronen, die er in de loop der jaren in zijn geslepen. Haptonomie kan helpen die patronen te doorbreken. Luise geeft een veel voorkomend voorbeeld: "Veel mensen hebben, toen ze nog een kind waren, geleerd om altijd hun best te moeten doen. Ze zijn ook op latere leeftijd perfectionistisch." Positief? Niet echt. "Want daardoor krijgen ze bijvoorbeeld hun werk nooit af. Dat zorgt voor stress. Maar als je daar vanaf wilt, is dat best lastig."

Daar komt haptonomie om de hoek kijken. Luise maakt hierbij gebruik van grote ballen waar de cliënten bijvoorbeeld op mogen zitten. Door te observeren hoe ze dit doen, kan ze al een hoop opmerken. Door haar hand op de rug van de cliënt te leggen, krijgt ze informatie.

Vervolgens oefenen cliënten om meer naar zichzelf toe te voelen. Dat gebeurt onder meer met oefeningen met de grote ballen. Zodat ze uiteindelijk meer in hun lichaam en minder in hun hoofd zitten.

Dat wil ze binnenkort ook op andere manieren bewerkstelligen. Dus heeft ze nu een beweegprogramma opgesteld. "Door te gaan wandelen of joggen, in combinatie met andere oefeningen, kan ik mensen helpen om meer in hun lichaam te komen en het hoofd wat tot rust te laten komen." Meer informatie hierover is te vinden op www.feelgoodhaptonomie.nl.
Meer weten? Bel dan naar 06-46415264 of mail naar fghaptonomie@gmail.com.