Ook het koor New Sounds komt zaterdag 28 oktober in actie tijdens de Korenpresentatie in de Maria van Jessekerk.
Ook het koor New Sounds komt zaterdag 28 oktober in actie tijdens de Korenpresentatie in de Maria van Jessekerk.

HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Wie tijdens de natuurwerkdag op zaterdag 4 november kennis wil maken met het knotten van wilgen is bij werkgroep Wolf van harte welkom. Er wordt van 10.00 uur tot 15.00 uur gewerkt aan de Abtswoude 62 in Schipluiden. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.

Cultuurverbinders in Midden-Delfland zijn op zoek naar inwoners van Den Hoorn die bereid zijn om zaterdag 16 december hun huiskamer ter beschikking te stellen voor een optreden in het kader van het Huiskamerfestival Midden-Delfland. Aanmelden kan via info@cultuurverbinders.nl.

Ruilkring Delft & Westland organiseert woensdag 1 november om 20.00 uur een bijeenkomst bij één van de leden in Delft. Bel voor het adres en meer informatie naar Corina Hagenaars via 06-42661308.

De Federatie van Delft Zangkoren organiseert zaterdag 28 oktober om 14.00 uur in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal in Delft de korenpresentatie, met vier concerten van twintig minuten. De toegang is gratis. Zie voor meer informatie www.federatie-van-delftse-zangkoren.nl.

IVN Delft organiseert zondag 29 oktober een paddenstoelenexcursie. Tegelijk zal een Natuurontdektocht worden georganiseerd, waarbij kinderen vanaf 6 jaar zonder ouders mee mogen lopen. Beide activiteiten beginnen om 14.00 uur tegenover de ingang van begraafplaats Iepenhof aan de Hoflaan 18. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De Protestantse Gemeente Delft en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Delft staan zondag 29 oktober stil bij 500 jaar reformatie. Dat gebeurt vanaf 14.30 uur in de Oude Kerk tijdens een dienst met veel liederen.

Bewonersorganisatie De Singels en Scoutinggroep Van Weerden Poelman organiseren zaterdag 28 oktober vanaf 18.30 uur een Halloweenfeest in Ypenburg. Door de wijk lopen dan enge figuren die de kinderen in een vossenjacht moeten opsporen. De start is op het Wethouder Fischerplantsoen, waar stempelkaarten worden uitgedeeld. Meer info: www.scoutingvwp.nl.

De jaarlijkse Delftse Bijbelquiz is maandag 30 oktober vanaf 20.00 uur aan de Oud-Katholieke Kerk aan de Bagijnhof 21 in Delft. De quiz is leuk voor iedereen die de Bijbel een mooi en interessant boek vindt en zijn of haar kennis eens wil testen. Aanmelden - als groep of individueel - is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan bij Adri de Visser via 015-7850736 of a3devisser@hotmail.com.

De KNNV afdeling Delfland organiseert op zaterdag 28 oktober een bijeenkomst om de Nacht van de Nacht te ervaren. Belangstellenden worden uitgenodigd om 20.00 uur te verzamelen in Melarium aan het Melariumpad 11 in Delft. De avond duurt tot 22.00 uur en er zijn geen kosten aan verbonden. Bel voor meer informatie naar 015-2610048 of mail naar afdelingdelfland@knnv.nl.

De Delftse Gehandicapten Vereniging organiseert maandag 6 november een creamiddag in wijkcentrum De Hofstee aan de Sandinoweg 149 in Delft. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur wordt dan een workshop cadeaudoosjes maken gegeven. Deelname is gratis. Aanmelden kan via dgv.delft@outlook.com