Griezen in stadsgevangenis Het Steen: ook dat kon tijdens de Night at the Museum for Kids.
Griezen in stadsgevangenis Het Steen: ook dat kon tijdens de Night at the Museum for Kids. Foto: Fred Leeflang

Night at the Museum for Kids goed bezocht

Algemeen

De Night at the Museum for Kids, de museumnacht voor kinderen en ouders, heeft afgelopen zaterdag alle verwachtingen van de organisatie overtroffen. Minstens 6000 bezoekers zorgden ervoor dat het Sint Agathaplein volledig gevuld werden door geestdriftige kinderen.

Velen hadden zich laten inspireren door het thema 'Griezelen' en waren uitgedost als spoken en monsters. Enkele pittige regenbuien in de namiddag konden het enthousiasme nauwelijks temperen. Museum Prinsenhof Delft heeft op de avond bijna 5000 bezoekers mogen verwelkomen, een ongekend aantal. Het Prinsenkwartier heeft de hele avond volle zalen gehad.

Ook voor Madame de Berry, Museum Paul Tetar van Elven en Stadsgevangenis het Steen stonden lange rijen zoals we die in Delft zelden zien. De organisatie spreekt dan ook van een meer dan geslaagde eerste Night at the Museum for Kids en verwacht dat deze nacht zeker een vervolg zal krijgen. Ook de vernieuwde aanpak, waarbij bezoekers de Night at the Museum for Kids gratis konden bezoeken maar munten moesten kopen om een van de vele workshops te volgen, heeft goed gewerkt.