Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

DELFT – Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 26 oktober 1997. De krant opende toen met het nieuwe dat er veel opbrekingen waren. Automobilisten konden volgens Delft op Zondag soms alleen door verkeersregels te overtreden tot een oplossingen komen. 'Delft doet aan klantenbinding', luidt de wat cynische kop boven dit artikel.

Gelukkig is er ook goed nieuws. In de Delftse Hout is een hondenbadplaats geopend. Het betreft een speciaal zandstrandje waar de trouwe viervoeters zich kunnen uitleven. Honden maken meteen na de opening al dankbaar gebruik van hun nieuwe badplaats. Een groep hondenbezitters, verenigd onder de naam 'De Vrolijke Viervoeters', had bij de gemeente aangedrongen op de realisatie van het strandje.

Enkele katten in de stad kennen minder gelukkige tijden. 'Poezen Mien' is na een beroerte in het ziekenhuis beland. Haar buurvrouw plaatst in Delft op Zondag een noodkreet waarin ze stadsgenoten oproept om Vicky, Witje en Floortje een nieuw thuis te bieden. 'Help ons. Nu zitten ze nog in hun tuintje in de zon, straks zitten ze in kooien', meldt de buurtvrouw.

Linda, Roos & Jessica waren te gast in de Hoven Passage. Of dit zangtrio van GTST-acteurs, bestaande uit Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman ook heeft gezongen, wordt uit het artikel echter niet duidelijk.
RODI Media verzorgt Radio NRG de uitzending van Café Sportest. Dit keer is Sparta-voetballer Nico Jalink te gast. Verder komen de voorzitters van DVC en BEC naar de studio. Die gaan in gesprek over de vraag of ze gaan samenwerken.

Een Bosch GSS 16a handpalmschuurmachine koste 199 gulden, voor 500 gram magere varkenslappen moest 3 gulden 98 worden neergelegd.