Delfland heeft stimuleringsregeling voor klimaatbestendige maatregelen

wonen

DELFT - Het klimaat verandert. Kletsnatte en juist hele droge perioden wisselen elkaar af. Op zaterdagmiddag 21 oktober geven ecologisch hoveniers in drie tuincentra gratis advies: Hoe maak ik mijn tuin klimaat-proof?

Dit tuinadvies is een initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland, in samenwerking met de tuincentra.
Van 18 tot 25 oktober is het Week van ons Water. In deze week is er extra aandacht voor wateroverlast. Regenbuien worden extremer, de zeespiegel stijgt. Het thema van deze week is daarom: Hoe blijven wij water de baas? Maar wat zijn voor jouw tuin de beste oplossingen? Hoe kan je blijven genieten van een mooie tuin zonder dat deze blank staat of juist verdroogt? In drie tuincentra is op zaterdag 21 oktober te zien wat je kunt doen aan watermanagement in de tuin. Dit gebeurt bij Intratuin in Pijnacker, bij Intratuin 's-Gravenzande en bij Groenrijk De Wilskracht in Den Haag.

Stimuleringsmaatregel
Voor tuinen zijn veel klimaatbestendige maatregelen mogelijk. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft hiervoor een stimuleringsmaatregel. Wie binnen Delflands gebied bijdraagt aan het aanpassen van de leefomgeving aan het klimaat, kan hiervoor een bijdrage in de kosten aanvragen bij het waterschap.
Bij Intratuin 's Gravenzande en Pijnacker maken ecologisch hoveniers tussen 13.00 en 17.00 uur een eerste schetsontwerp voor een klimaatbestendiger tuin. Belangstellenden moeten zich hiervoor aanmelden bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat kan met een e-mail naar communicatie@hhdelfland.nl onder vermelding van 'tuinontwerp'. Zie voor meer info over de activiteiten van Delfland in de Week van ons Water: hhdelfland.nl/weekvanonswater