Dorcas houdt binnenkort voorgoed op met het inzamelen van goederen.
Dorcas houdt binnenkort voorgoed op met het inzamelen van goederen.

Dorcas stopt met hulpgoederen

Algemeen

Aan een jarenlange traditie komt een eind. Dorcas Hulp en ontwikkeling stopt in 2018 met het sturen van hulptransporten naar Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Reden hiervoor is dat Dorcas definitief een nieuwe weg in hulpverlening is in geslagen, die 2 jaar geleden is is ingezet. Steeds vaker kwam de vraag naar voren om meer geld en minder hulpgoederen te sturen. 

Daarnaast wil Dorcas nu en in de toekomst gaan kijken wat mensen zelf kunnen doen om hun levensomstandigheden zelf te kunnen verbeteren. Er zit volgens Dorcas veel potentieel in mensen zelf in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Dat moet met hulp van Dorcas vanuit Nederland en vanuit de plaatselijk kerken en lokale hulporganisaties blijvend moeten worden ondersteund met behulp van training, opleiding, scholing en begeleiding.

Dorcas neemt dus geen hulpgoederen in en verstuurt ze ook niet meer, maar wel blijft men kleding,dekens en schoeisel inzamelen in de 225 inzamel depots in heel Nederland, dus ook op de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord, waar iedereen 7 dagen per week kleding kwijt kan. Alle kleding wordt vanaf nu verkocht en de opbrengst gaat rechtstreeks naar projecten van Dorcas zoals naar Oekraïne. 

Zaterdag 25 november is de laatste kleding inzamelactie dit jaar van Dorcas Hulp Delft en Haaglanden op het terrein van carpool naast Ikea aan de Olof Palmestraat in Delft van 10.00 -12.00 uur bij het depot aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord, aan de Rotterdamseweg 410 in Delft van 10.00 tot 12.00 uur en bij de Rijnweg 10 in Delft, gelegen tussen de Praxis en de Peugeot dealer, van 10.00 uur tot 12.00 uur. Inleveren kan ook in Pijnacker bij transportbedrijf Weerheim aan de Nootdorpseweg tussen 10.00 en 12.00 uur en in het kerkelijkcentrum in Delfgauw aan de Zuideindseweg tussen 10.00 en 12.00 uur.