<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Lisette Timmermans gebruikt regelmatig iriscopie om de voedingsbodem van een klacht te vinden.
Lisette Timmermans gebruikt regelmatig iriscopie om de voedingsbodem van een klacht te vinden.

Lisette Timmermans zoekt oplossingen die de natuur al bedacht heeft

DELFT - Natuurgeneeskundig therapeut Lisette Timmermans gelooft in de kracht van kruiden. Die bieden niet altíjd uitkomst, bekent ze, maar vaak wel.

Haar interesse in kruiden begint al op jonge leeftijd. Ze groeide op in het Westland. "Als vriendinnetjes dan in de polder slootje gingen springen, was ik ondertussen in het weiland op zoek naar kruiden om parfummetjes mee te maken", herinnert ze zich. Later ging ze kruiden ook steeds meer toepassen in haar eten. Na een aantal jaren op kantoor gewerkt te hebben, stortte ze zich op een HBO-opleiding voor natuurgeneeskundig therapeut. "Dat was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Kruiden gaan nooit vervelen. Je kunt je er altijd in blijven ontwikkelen. Lavendel en melisse zijn beide rustgevend. Maar voor de ene persoon werk lavendel beter, voor de ander melisse. Ik vind het interessant me daarin te verdiepen."

Ze is nooit uitgeleerd. "Komend voorjaar ga ik bijvoorbeeld op pad met sjamanen. Dan ga ik me weer verdiepen in de vibratie van een plant en welke klank die heeft." Lisette Timmermans kan zoveel over kruiden vertellen dat ze er wel een boek over zou kunnen schrijven. En dat deed ze dan ook. Verder helpt ze in haar praktijk aan het Oosteinde 179 dagelijks anderen met haar kennis. Het gros van de mensen komt hier nadat de reguliere gezondheidszorg hen niet heeft kunnen helpen met - bijvoorbeeld - spijsverteringsklachten, darmklachten, vermoeidheid, stress gerelateerde klachten, chronische verkoudheden, nek- en rugklachten, migraine, pijnklachten, RSI-klachten, ME-verschijnselen, depressies, menstruatieklachten, overgangsklachten, eczeem en allergieklachten.

Bijzonder is ook haar kennis op het gebied van iriscopie. Alle lijnen, kleuren en vormen in een oog kunnen ontzettend veel informatie bevatten. Lisette Timmermans weet daar alles van. "Ik word hier daarom vaak voor benaderd", vertelt ze. "Gaan mensen makkelijk over grenzen heen? Is er iets mis met de ademhaling? Zit het probleem in de lever, of heeft de klacht met voeding te maken? Zulke zaken kan ik allemaal in een oog zien." Is de voedingsbodem van een klacht gevonden? Dan heeft de natuur daar 99 van de 100 keer wel een oplossing voor. "En mijn filosofie is dat een zo natuurlijk mogelijke oplossing toch het beste werkt."

Meer weten? Dit najaar organiseert Lisette Timmermans een serie lezingen over darmen, nieren en het immuunsysteem. Hou de website www.lisette-timmermans.nl in de gaten voor meer informatie.

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>