De regenboogvlag is het internationale symbool van de LHBT gemeenschap. (Foto: Wikimedia Commons\Helgi Halldórsson
De regenboogvlag is het internationale symbool van de LHBT gemeenschap. (Foto: Wikimedia Commons\Helgi Halldórsson Foto: PR

Voorstelling 'Begrensd Getolereerd' op Internationale Coming Out Dag

kijk op de wijk

Op woensdag 11 oktober is het Internationale Coming Out Dag. Een dag die in het teken staat van de acceptatie van LHBT'ers (Homo, Lesbienne, Biseksueel of Transgender). Delft is een zogenaamde 'Regenbooggemeente' en daarom zijn er op Coming Out Day diverse activiteiten in de (binnen)stad.

Op Coming Out Dag lanceren de 'Regenbooggemeenten' Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer, samen met COC-Haaglanden en DWH Delft een groots opgezette bewustwordingscampagne. Er zijn activiteiten en speciale bijeenkomsten die het 'uit de kast komen' van LHBT'ers onder de aandacht brengen, want nog steeds is het niet gemakkelijk voor mensen die 'afwijken' van de heteroseksuele norm om dit ook openlijk te tonen. De dag wordt om 10.00 uur geopend met het hijsen van de regenboogvlag bij het nieuwe stadskantoor op het Stationsplein.

Strijd
De Delftse binnenstad is op 11 oktober het decor voor de voorstelling 'Begrensd Getolereerd.' De voorstelling speelt zich op vier locaties in Delft af. Tijdens een tour door de stad, nemen de spelers van het stuk u mee in de strijd tegen 'het hokjes denken'. Deze voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen en geïnspireerd door de homo-emancipatie en tweede feministische golf rond 1970. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn 'homoseksualiteit & geloof', 'lesbisch, transgenders', 'geweld binnen de gay scene' en nog een aantal zaken meer. De vraag die de spelers het publiek stellen is: in welk hokje wordt ú geplaatst?

Première
De voorstelling 'Begrensd getolereerd' is gecreëerd door studenten van Theater Babel Rotterdam en Willem de Kooning Academie. Vormgeving & Regie: Denise Groot Kormelinck & Mike Schmitz.
Creative Design: Anke Winkelmolen. Deze Coming Out Day vindt de première plaats en er zullen in totaal acht voorstellingen gegeven worden tussen 11 en 14 oktober. De startlocatie is Markt 87, 2611 GS Delft. De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/cod2017. Toegang vanaf twaalf jaar. De voorstelling is niet toegankelijk per rolstoel of voor personen die slecht ter been zijn. Naast deze voorstelling zijn er nog meer activiteiten in Delft tussen 11 en 15 oktober. Het gehele programma is te vinden op dwhdelft.nl/coming-out-dag-2017/.