In RijswijkBuiten wordt momenteel volop gebouwd en dat zal ook komende jaren het geval zijn.
In RijswijkBuiten wordt momenteel volop gebouwd en dat zal ook komende jaren het geval zijn.

RijswijkBuiten op de planken in Rijswijkse Schouwburg

wonen

RIJSWIJK - RijswijkBuiten staat aanstaande maandag 2 oktober op de planken. Letterlijk, want voor deze duurzame nieuwbouwwijk in Rijswijk is de Rijswijkse Schouwburg het podium voor een grootschalige informatieavond.

Inmiddels zijn er ruim duizend woningen in RijswijkBuiten gerealiseerd. Een hele opgave, maar toch staat de wijk pas op een derde van de totale ontwikkeling. In totaal worden hier 3500 woningen gerealiseerd. Een aantal projecten staan inmiddels klaar om binnenkort in verkoop of verhuur te gaan. Andere projecten worden momenteel uitgewerkt op de tekentafel.

Een kijkje
In de Rijswijkse Schouwburg zal de gemeente Rijswijk samen met de betrokken ontwikkelaars een kijkje geven in het ontwikkelproces. Wat kunnen de (toekomstige) bewoners in deze duurzame nieuwe wijk verwachten? Welke projecten worden er momenteel uitgewerkt? Welke woningtypes zijn er beschikbaar en in welke prijsklassen? Welke voorzieningen worden hierbij gerealiseerd? Blijft RijswijkBuiten de duurzaamste wijk van Nederland? En wat kunnen de bewoners hier zelf aan bijdragen? Tijdens de informatieavond wordt zoveel mogelijk op deze vragen een antwoord gegeven.

Uitdaging
De gemeente Rijswijk heeft destijds de uitdaging aangenomen om een geheel gasloze nieuwbouwwijk te ontwikkelen met een EPC-waarde van 0,0. En met succes! De EPC-norm van 0,0 is inmiddels de standaard geworden en de ontwikkeling gaat al verder met woningen met nul-op-de-meter. RijswijkBuiten is daarmee een inspiratiebron voor diverse andere gemeenten in Nederland.
Bent u ook benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Vanwege de grote belangstelling zijn er op deze informatieavond twee bijeenkomsten georganiseerd. De eerste bijeenkomst begint om 18.00 uur. De tweede bijeenkomst is om 20.30 uur. En er zijn nog een paar kaarten. De bijeenkomst is gratis.

Aanmelden
Aanmelden kan nog tot en met zondag 1 oktober via de link www.
rijswijkbuiten.nl/opdeplanken.